Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen kemény a széklete?...

Miért ilyen kemény a széklete? Mit adjak neki hogy ne szenvedjen?

Figyelt kérdés
5 honapos a kisfiam és két hete adtam neki elöször almát majd barackot, de annyira keményet kakál hogy már tegnap én is vele együtt sírtam mire nagy nehezen kitornáztuk a kakát!Ma hajnálba megint ugyan ez volt! Pedig azt gondoltam hogy majd a barack lazitja neki, de nem! Mit csináljak?
2011. márc. 7. 10:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A barack levét add neki,és vigyázz mert az alma fogja a gyomrát.Kamilla teát is fözhecc neki,az is lazitja.
2011. márc. 7. 11:00
 2/12 anonim ***** válasza:

szia. nálunk is előfordul a 7 hónapos lányomnál. nos bizar vagy sem, de ha látom hogy erőlködik, kibontom és nincsen kaki, akkor popsitörlővel megdörzsölöm a popsiját hogy ingereljem, vagy lázmérővel. ha próbál nyomni, akkor lázmérővel próbálok kicsit lazítani rajta.

az én lányom pl. nem kap éppen ezért banánt meg almát, inkább barackot és nekünk bevált. bár van még olykor mikor kemény a széklete, de sokszor már csak az eleje.

ja és a lázmérőtől nem lesz függő, nekünk gyerekorvos mondta mikor még gond volt a széklettel.

esetleg amit még javasoltak, átmenetileg egy kis laevaloc szirup. én este vagy reggel adtam a picurnak 3millit és bevált. ez székletlazító és nem hashajtó. ezt is a doki mondta.

2011. márc. 7. 11:00
 3/12 anonim ***** válasza:

ugyanezzel küzdünk mi is hozzátáplálás óta. megpróbálom összeszedni a tapasztalataimat.

ételek közül ezek segítettek:

őszibarack, meggy, sütőtök, zabkása, mandarinlé, főzelékekbe kevert olívaolaj. kamillatea cukorral.

ezek legalább nem nehezítették a dolgot: tök, cukkini, brokkoli, cékla

amik nagyon fogják: alma, krumpli, répa, banán, gesztenye, rizs

én a napi püré után megkínálom vízzel, az is segít.

ha nagy a baj: Levolac szirup reggel éhgyomorra (gyógyszertárban kapható). hatásos a glicerin kúp is, de ahhoz hozzászokik, úgyhogy azt csak ha nagyon nagy a baj.

lehet még masszírozni a hasát, lábát tornásztatni, meleg vízbe ültetni, lábát hajlítva picit rásegíteni (kvázi rányomni).

mióta a zabkása állandó szereplője a menüjének, kevesebb a gond. meg ahogy nagyobb lesz, egyre kevésbé fog gondot okozni.

sok sikert!

2011. márc. 7. 11:01
 4/12 anonim ***** válasza:
sárgabarack, esetleg szilva, nálunk ez vált be (és később a joghurt, mert nálunk 1 banán is gondot okozott már..)
2011. márc. 7. 11:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Mennyit eszik belőlük egyszerre? Szerintem most még inkább csak kóstoltass vele, 2-3 kiskanálnyit, mert még hozzá kell szoknia az új ételek megemésztéséhez. Az elején nekünk is volt ilyen gondunk, nálunk a bébiételektől volt sok kínlódás, a bennük lévő rizskeményítő miatt, ezért áttértünk a házi készítésű pépekre, de igazából a szilva és a körte volt a megoldás.
2011. márc. 7. 11:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Ezeket már mind probáltuk, az utobbi 3 napba csak őszibarackot evett, de még rosszabb volt a helyzet mint mikor almát evett meggyel! Egyébként nem sokat eszik belölük, még utánna szopik! Kamilla teát is szoktam neki adni, a leavolac szirupot igaz most nem adtam neki mert már elfogyott, még mikor csak szopott minden nap használtuk mert volt hogy 5 napig se kakált, csak akkor legalább nem szenvedett! Egyébként most ugy tud kakálni hogy szegénynek jól felnyomom a lábát, a lázmérő se segit! Reggel adtam neki kupot de nem akarom állandóan kúpozni!
2011. márc. 7. 13:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm a gyors válaszokat!
2011. márc. 7. 13:46
 8/12 anonim ***** válasza:
a zabkását próbáltad? nálunk azóta jobb a helyzet, mióta abba keverem a gyümölcsöt!
2011. márc. 7. 13:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem a zabkását még nem próbáltam! Hol lehet venni és már lehet 5 hónapos babának adni?
2011. márc. 8. 08:22
 10/12 anonim ***** válasza:

hát, azt nem tudom, mikortól adható. én 6 hó óta adom. lehet kapni bio zabpelyhet (CBA-ban, Auchanban, Dm-ben biztosan). a gabonapépben is van zab,

leírom az elkészítését is:

a zabpelyhet leforrázod vízzel, bőven lepje el (kb.3x-os mennyiség a víz), hagyod állni 10 percet, utána összefőzöd 5 percig, és hagyod állni 10 percig. aztán le kell turmixolni (botmixerrel).

így magában íztelen, én belekeverek gyümölcsöt is pl.őszit, később narancslevet, meg ugye almával is fonom lenne, csak az fog, úgyhogy jelen esetben ezt ne.

állítólag jó zöldésgekkel is, úgy még nem próbáltuk.

2011. márc. 8. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!