Miért ilyen kemény a széklete? Mit adjak neki hogy ne szenvedjen?
szia. nálunk is előfordul a 7 hónapos lányomnál. nos bizar vagy sem, de ha látom hogy erőlködik, kibontom és nincsen kaki, akkor popsitörlővel megdörzsölöm a popsiját hogy ingereljem, vagy lázmérővel. ha próbál nyomni, akkor lázmérővel próbálok kicsit lazítani rajta.
az én lányom pl. nem kap éppen ezért banánt meg almát, inkább barackot és nekünk bevált. bár van még olykor mikor kemény a széklete, de sokszor már csak az eleje.
ja és a lázmérőtől nem lesz függő, nekünk gyerekorvos mondta mikor még gond volt a széklettel.
esetleg amit még javasoltak, átmenetileg egy kis laevaloc szirup. én este vagy reggel adtam a picurnak 3millit és bevált. ez székletlazító és nem hashajtó. ezt is a doki mondta.
ugyanezzel küzdünk mi is hozzátáplálás óta. megpróbálom összeszedni a tapasztalataimat.
ételek közül ezek segítettek:
őszibarack, meggy, sütőtök, zabkása, mandarinlé, főzelékekbe kevert olívaolaj. kamillatea cukorral.
ezek legalább nem nehezítették a dolgot: tök, cukkini, brokkoli, cékla
amik nagyon fogják: alma, krumpli, répa, banán, gesztenye, rizs
én a napi püré után megkínálom vízzel, az is segít.
ha nagy a baj: Levolac szirup reggel éhgyomorra (gyógyszertárban kapható). hatásos a glicerin kúp is, de ahhoz hozzászokik, úgyhogy azt csak ha nagyon nagy a baj.
lehet még masszírozni a hasát, lábát tornásztatni, meleg vízbe ültetni, lábát hajlítva picit rásegíteni (kvázi rányomni).
mióta a zabkása állandó szereplője a menüjének, kevesebb a gond. meg ahogy nagyobb lesz, egyre kevésbé fog gondot okozni.
sok sikert!
hát, azt nem tudom, mikortól adható. én 6 hó óta adom. lehet kapni bio zabpelyhet (CBA-ban, Auchanban, Dm-ben biztosan). a gabonapépben is van zab,
leírom az elkészítését is:
a zabpelyhet leforrázod vízzel, bőven lepje el (kb.3x-os mennyiség a víz), hagyod állni 10 percet, utána összefőzöd 5 percig, és hagyod állni 10 percig. aztán le kell turmixolni (botmixerrel).
így magában íztelen, én belekeverek gyümölcsöt is pl.őszit, később narancslevet, meg ugye almával is fonom lenne, csak az fog, úgyhogy jelen esetben ezt ne.
állítólag jó zöldésgekkel is, úgy még nem próbáltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!