Hogyan tudnám rávenni a 10. hós babámat, hogy megegye a főzeléket?
Eddig nem volt gond, mindent megevett, de kb egy hónapja csak a céklát meg a sütőtököt hajlandó megenni, ma is pl. brokkolit egyáltalán nem ette meg, kiköpte és utána már el se fogadta .
Mit tehetnék?
Nem tudom, én is várom a jó tanácsokat. A mi kislányunk már 4 éves, semmi főzeléket meg nem eszik, pedig finomak, Fiunk szereti. Az állaga miatt lehet, hogy nem bírja szereti. A szószokat sem szereti a süti krémeket sem. Csak a határozott darabos dolgokat. Szerencsére levest igen.
Szerintem egy ideig hanyagold, inkább levest adj helyette.
Másként próbáld neki adni azokat, nem főzelék formájában, hátha beválik.
Nem muszáj rávenned.
Kicsi lányom 9,5 hónaposan megtagadott mindent ami pépes. Csak azt ette, ami darabos, és a saját maga tudta felszedegetni. (Onnantól egyedül eszik, egy éves korától már kanállal/villával, 15 hónapos korától már a levest is)
Adj neki párolt zöldséget kis darabokban, hátha úgy megeszi.
A gyerekeknek sokszor az étel "állagával" vagy kinézetével van baja, nem az ízével.
sajnos most már a darabosat sem akarja. a kenyeret is csak üresen, mert ha van rajta valami kiköpi és még az etetőszék tálcáján se tűri meg, dobja a földre.
egyébként nálunk olyan nem működik, hogy kirakok valamit elé, mert tányérostól borítja fel az egészet!
pedig éhes . tejpépet pl. falja jóízűen, de ma délben sem ette meg a főzeléket, pedig darabos volt, meg kellett hogy szoptassam mert éhes volt.
egyszerre jön most a metsző és őrlő foga, lehet ez a válogatósság oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!