Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem eszik rendesen 13...

Miért nem eszik rendesen 13 hónapos babánk?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem elég éhes? Válogatós? Kenyérre nem tudok neki semmit rakni, mert nem eszi meg a kenyér falatkákat. A zöldséglevesből is csak egy pár falatot eszik. A krémleveseket megeszi, de a főzelékek között már válogat. Fogzásra is gondoltam, de akkor ha fájna az ínye, nem rágcsálná a rántott húst, kekszet....Egyszerűen már tanácstalan vagyok. a bébiételeket úgy ahogy megeszi, de abból sem túl nagy adagot. Abban megeszi a főtt rizst, de amikor én csináltam neki tejbe rizst, már nem ette meg. Minden nap próbálkozom, főzök neki valamit, de mindig kudarc ér:( Segítenétek kialakítani, hogy mikor egyen szerintetek? Lehet, hogy túl sűrűn etetem.7-kor kel (akkor iszik 250 milli tápszert) 12-14-ig alszik általában és este fél 8 körül fekszik le.
2011. márc. 3. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
a fiamnál olyan 17hós korában kezdődött egy kajáltatási válság, ami elhúzódott 26 hós koráig. Ezen idő alatt semmit nem hízott, de a dokinéni szerint nem volt baja, vérvételnek is jó eredménye lett. Szóval nem akart enni. Fele annyit evett mint mondjuk 8-10hónaposan, aztán pár hónapja ismét elkezdett rendesebben enni ,már hízott is majdnem 1kilót4hónap alatt (30hós most) Én is izgultam, már azt se bántam, ha csak csokit evett egy étkezésre, legalább vmi kalória. De túl lehet élni. Ha nincs orvosi oka (vérvételt javaslom),akkor egyszerűen ilyenje van és kész, nem tudsz vele mit csinálni, majd elmúlik, fel a fejjel.Addigis marad a harc a falatokért
2011. márc. 3. 15:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Kösz, igyekszem én is túlélni:)
2011. márc. 3. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy éves kor körül minden gyereknek csökken az étvágya. Ez természetes dolog, az oka az, hogy lassul a növekedés üteme, ezért a szervezetnek már nincs szükséga annyi tápanyagra. Ez sok anyukát megijeszt, mert azt várnák, hogy a csecsemőkori étvágy megmarad. De gondolj bele, egy átlagos baba az első egy évben megháromszorozza a súlyát. Ha ez így menne tovább, akkor egy 3 kilóval született gyerek két évesen 27 kiló lenne, három évesen meg 81.

Próbálj hozzászokni a kisebb fogyasztáshoz, kínálj minden étkezésre változatos tartalmas ételt és ne izgulj.

Még valami. Sokszor látom, hogy azok a gyerekek, akik bébiételt kapnak nehezen fogadják el később a házi kosztot. Ha türelmesen és kitartóan próbálkozol, akkor előbb utóbb sikerélményed is lesz. :)

2011. márc. 3. 15:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazából szerintem nem a bébiétel a gond, mert pl. a csirkepörkölt levét nokedlivel nagyon szereti. Inkább válogatós vagy nem éhes még amikor etetem.
2011. márc. 3. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!