Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kirázta a hideg a reszelt...

Csill79 kérdése:

Kirázta a hideg a reszelt almától!?

Figyelt kérdés

Babám 4 hónapos,tápszeres és anyatejes,de az anyatej sajna nagyon kevés.Elkezdeném a hozzátáplálást.3 napig almalevet adtam neki vízzel higitva.Nagyon imádta,ha elfogyott sírt:)

Ma megpróbáltam a reszelt almát,de nagyon nem ízlett neki,még a hideg is kirázta!!Többször is:)Édes kis fintorokat vágott és kilökte a nyelvével.Másnak is volt ilyen?Idővel majd elfogadja?Amúgy a kanalat már megszokta,mert azzal kapja az espumisant is.Az nem újdonság neki.Köszi a válaszokat.

2011. márc. 2. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy az almától, inkább az új íztől. A fiam a mai napig (14 hónapos) van, hogy összerázkódik egy új vagy régen kóstolt ízre.

Majd megszokja a szilárd étkezést is a kicsid, ne aggódj.

2011. márc. 2. 10:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Az Espumisan folyákony, a reszelt alma meg szilárdnak számít. Plusz egy 4 hónapos babánál még simán működik az a reflex, hogy a szájába kerülő idegen anyagot kitolja a szájából. Amíg ez a reflex el nem múlik (kb ha hónapos korára), nem érdemes hozzátáplálni. Amúgy se attól a pár kiskanál reszelt almától nőne jobban a súlya. Inkább adj neki több tápszert.

Idővel, ha hiszed, ha nem, minden gyerek megtanul enni. :) ne siettesd, ráér még bőven.

2011. márc. 2. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Az enyém se nagyon volt odáig érte. El sem fogadta. Aztán észrevettem, hogy ha megkóstolhatja, amit én eszek pl.megnyalja, később bele'rág' az almába, utána elfogadja az ételeket. Most is 1 évesen csinál olyat, hogy amit adok neki nem kell ebédre, de ha én leülök és ugyanazt eszem, akkor jön és kér. Eszünk együtt.Tudom, sokan elítélik, de nálunk bevált.
2011. márc. 2. 12:35
 4/4 anniebianca ***** válasza:
mi is 4 h kezdtük, az én kisfiam is összerázkódott, és kitolta a szájából.:) Teljesen prózai oka volt: savanykásabb volt az alma! Mi azóta golden almát eszünk, tudod a sárga és picit pöttyös, azt imádja.:)
2011. márc. 2. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!