Hogyan csináljam meg a házimunkát, ha a babám egyszerűen nem engedi?
1 éves kislányom egész nap a nyomomban van.
Amint kiteszem a lábamat a szobából jön utánam,és fel kell venni.Nálunk nem úgy van, mint másnál, hogy pl a konyhában míg főzök lefoglalom valamivel, olyankor csimpaszkodik a lábamba és elvárja, hogy mindig csak vele foglalkozzak.
Már ez megy 3 hónapja,teljesen kivagyok.Csak abban a 2 órában, míg alszik akkor tudok bármit csinálni.De az az idő kevés.
Vagy néha leülnék internetezni pár percet, de egyből kéretőzik fel az ölembe.(és nem tudok gépezni, mert veri a billentyűzetet...)
Mennyire normális ez?Mikor fog már kicsit egyedül is eljátszani?Hogyan csináljak így bármit?
Hellóbelló, itt vagyunk mi is a kisfiammal :) a teregetést akkorra időzítem, mikor az apja is itthon van, mert az még a jobbik eset, hogy a lavórból kipakol, de a szárítót rázza, borítja magára, ha a konyhában vagyok és éppen nem a nadrágomat húzza lefelé akkor a sütőt csapkodja... Próbáltam a műanyag edényes dolgot, tán 10 mp-ig kötötte le :) Szóval én úgy mosogatok, hogy felteszem az etetőszékbe, kezébe adok valamit pl. babapiskóta, műanyag állatkák, stb., aztán éneklek meg táncolok neki ha azt is megunja... tapsiztatom, meg ilyenek. Porszívózás az sima ügy, jön utánam tologatja a porszívót, nyomogatja a gombot... A mosógép meg elől töltős, azt imádja bekészíteni is és többször odaül elé nézni :)
Alvásidőben marad a pihi és a főzés, ha ügyes voltam.
Anita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!