Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen sebkezelő gyógyszereket...

Milyen sebkezelő gyógyszereket vegyek?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kisfiam és mászik. Szeretnék itthonra vész esetére sebfertőtlenítő szereket beszerezni. Miket tudnátok ajánlani?
2011. márc. 1. 22:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Neogranormon kenőcs, és körömvirág kenőcs.
2011. márc. 1. 22:23
 2/3 A kérdező kommentje:

köszi:)

Az mindig van itthon, de jódra gondoltam, hogy ha esetleg a mászástól megsérülne a pici térde vagy valami hasonló:)

2011. márc. 1. 22:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Bepanthen plus- nekünk bejött

A másikra, neogranormon, a kórházban azt mondták nem szabad rendszeresen használni, mert van benne valami hatóanyag, ami miatt nem jó. a bepanthent javasolták.

sol.acriflavin- ezt gyógyszertárban készítik, pár száz forint. Maga a rettenet (ízre is), sárga és mindent megfog (de ruhából kijön, a bőrön pár nap látszik), ez szájfertőtlenítő, de nagyon jó. Én rendszeresen használom. Egyszer a torkát sértette fel egy trombitával és ahogy belenéztem, tiszta piros volt a seb és sárga, egy fülpiszkával benyúltam, bekentem, másnap már a seb sem látszott. Én minden szájsebet ezzel kezelek. Ha elharapja, ha beüti bármit, sőt most a herpeszt is. Tegnap is, ahogy fogat mostam, nagyon fájt az ínyem, bekentem és azonnal elmúlt.

Egyébként van még itthon betadine is. De ezt tartalmazza a bepanthen plus. ezt komolyabb sérülésekre alkalmazom, ami tényleg elfertőződhet.

2011. márc. 1. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!