Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkaphatja a herpeszt?

Elkaphatja a herpeszt?

Figyelt kérdés
Reggelre kijött egy herpesz a számon. Már régen nem volt, terhességem alatt sem. Most 5,5 hós a fiam, elkaphatja ha puszilgatom? zovirax-szal kenem, remélem hamar elmúlik.
2011. márc. 1. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg amíg szopik, addig ellenanyag jut a szervezetébe, így nem. (ha csak és kizárólag szopik).

De én nem puszilgatnám azért herpeszes szájjal.

Nekem 5 hetes volt a picim, mikor annyira legyengült a szervezetem, hogy körbe mindenhol herpesz volt a számon. Nem tudtam megszámolni:-( Akkor kérdeztem a dokit, Ő mondta, hogy az anyatejjel ellenanyagot kap. Viszont én ennek ellenére maszkot viseltem, ha a kezemben volt a pici, és nem puszilgattam egyáltalán, amíg el nem múlt.

Nem kockáztattam, szerintem Te se tedd, kín szenvedés egy felnőttnek is, nemhogy egy kicsinek, ha esetleg mégis elkapná.

2011. márc. 1. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Én sajnos nagy herpeszes vagyok.Szülés után 3 hónappal jött ki először és utána minden hónapban mikor megbetegedtem...

Borzasztóan utálom.

De nem szabad puszilgatni,még véletlenűl sem.SEHOL!

Én mindig szájmaszkot viseltem és ha véletlen az arcomhoz nyúlt,már mostam is a kezét.Meg a sajátomat is folyamatosan.

Arra vigyázz,h a zovirax-ot ne nagyon "nyald" be.

Mi eddig megúsztuk(20hónapo) remélem nem fogja elkapni soha.Egy átok ez a herpesz vírus!

2011. márc. 1. 13:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom, hogy inkább ne puszilgasd, tudom, nehéz. Nekem 2 napja kettő jött ki a számon, utoljára 2 éve volt és 1 éves kisfiam van. Én 3 hasznos dologgal kenegetem, ami tényleg meggyorsítja a gyógyulást, sőt, ha időben elkapod, ki se jön, de én most későn kezdtem el ápolni. Szóval, az egyik a tiszta aloe vera gél, mivel az hidratál, így nem lesz olyan száraz dudoros. A másik a fokhagymaolaj kapszula vagy sima fokhagyma gerezd jól megnyomkodva és a levével bekened, esetleg ahogy én csináltam: fokhagymagerezdeket olivaolajba áztattam egy üvegben. Kicsit bevagdostam őket, hogy gyosabb legyen a folyamat és aztán azzal az olajjal bekened. A harmadik pedig a teafaolaj, szintén csodákra képes. Én most mindhármat használom és egyik napról a másikra lelohadt, reggelre szinte levált az a gennyesnek induló réteg. Remélem, segítenek Neked is és gyorsan megszabadulsz tőle! Ha elmúlt, majd bepótolod a puszikat! :)
2011. márc. 1. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Maximálisan fertőz a herpesz vírus!

Még a kezed is mosd meg alaposan miután bekented a szád!

2011. márc. 1. 13:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Jaj remélem nem kapja el! Nagyon kell figyelnem, hogy ne pusziljam meg amikor sír, hisztizik....nehéz lesz. Addig majd Apája puszilgatja helyettem:) Köszi a tippeket, ezt a fokhagymásat kipróbálom!
2011. márc. 1. 13:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! Gyors gyógyulást!
2011. márc. 3. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!