Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elkaphatja a babám tőlem a...

Elkaphatja a babám tőlem a herpeszt?

Figyelt kérdés
Nem puszilgatom,de ez terjed levegőben?
2010. dec. 9. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem terjed a levegőben, de vigyázni kell, és valóban ne puszilgasd. Persze nehéz megállni:)
2010. dec. 9. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
A herpesz vírusa benne van a szervezetben. Van akinek előjön (legyengült immun) van akinek soha. Tehát a babád is elkaphatja (nyállal terjed) ha hajlamos rá. Bár a pici immunja nagyon jó ebben a korban (gondolom baba). Ezért nincs nekik pl szemölcsük se stb. Ovis korban kezdenek ezek csak hatni rájuk általában.
2010. dec. 9. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem a levegőben, de pl. a szádról a kezedre, onnan az arcára, szóval igen, nagyon esélyes sajnos. Nála nem valószinű, hogy ugyanilyen herpesz alakul ki, de hordozni fogja a virust. Nálunk pl. az aphtát (szájon belüli "lyukak" herpeszfajta) kapta el már lassan mindegyik gyerekem, tőlem.
2010. dec. 9. 14:36
 4/4 A kérdező kommentje:
4 és fél hónapos és eddig nem volt szerencsére semmi baja.Nehéz megállni,de nem puszilgatom.Mióta megszületett nagyon beteges vagyok.Hétfőre kaptam időpontot bőrgyógyásztól.Apa is herpeszes,én eddig aftás voltam,most herpeszes.Kérek majd valami brutál immunerősítőt.Próbálok nagyon odafigyelni,1 nap kb 100-szor mosok kezet,nehogy elkapja.Köszönöm s válaszokat.
2010. dec. 9. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!