Unokatesómék pl. azért döntöttek az egy keresztszülő mellett, mert a testvérének nem volt párja. S úgy gondolták, hogy nem választanak csak azért egy keresztapát is, hogy legyen. Szóval csak keresztanyukájuk van a gyerekeknek.
2011. febr. 28. 15:25
2/9 anonim válasza:
Hogy érted azt hogy egy? Apa és anya is kell, legalábbis a pap így kéri
2011. febr. 28. 15:25
3/9 anonim válasza:
Mi nem vagyunk vallásos család, de a keresztelőt fontosnak tartottam. És mivel nem valami vallási fanatizmusból kereszteltettünk, hanem egyéb meggyőződésből, úgy választottunk keresztszülőt, aki valóban második szülője a gyerekeimnek. És ő történetesen egyedül él.
De ügybuzgó templomjáró ismerőseim, úgy választottak, ahogy a nagykönyvben meg van írva, inkább egy szomszéd házaspárt kértek fel, mert az egyik rokon (akivel egyébként szintén nincs közelebbi ismeretségük)egyedül él és a fiútestvér nem vállalta (mert azt mondta vagy meggyőződésből lesz keresztszülő, de így felkérjük, mert nincs más nem). Náluk a PR számított.
2011. febr. 28. 15:30
4/9 anonim válasza:
férjeméknél a 2 kereszt szülős változat van szokásban (2 keresztanya, 2 keresztapa) ,nálunk az egy (keresztanya, keresztapa). fiunknak 2lett, hátha az egyikkel jól kijön :)
2011. febr. 28. 15:33
5/9 anonim válasza:
Nekem ikreim vannak és 2 keresztanya van. Mindkettőnek külön. A keresztanyukák 17 és 18 évesek, igy keresztapa nincs. A sógornőméknél 3 gyerek van és mind a háromnak én vagyok a keresztanyja.
2011. febr. 28. 15:44
6/9 anonim válasza:
Egy van a lányomnak. Keresztanyja, mert elvált volt mikor kereszteltük a kicsit.
2011. febr. 28. 15:56
7/9 anonim válasza:
Hivatalosan a keresztlányomnak is csak keresztanyja van, én. Az unokatesómék mindenképpen engem akartak keresztszülőnek, és nem bánták, hogy egyedül vagyok.15 éves voltam, mikor a keresztanyja lettem. De a keresztlányom a férjemet tekinti keresztapjának, még ha nem is hivatalos, és a férjem is természetesnek veszi, hogy ő a keresztlányunk.
A 3. kislányuknak az öcsém lett a keresztapja, ő is egyedüli. Az öcsém felesége pedig ugyanúgy a "nem hivatalos" keresztanya.
2011. febr. 28. 16:36
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is a legjobb barátnőmet szeretném, s méltatlannak találtam volna,ha csak azért "keresünk mellé" keresztapát, mert úgy szokás.
2011. febr. 28. 20:31
9/9 anonim válasza:
Nálunk is egy keresztapa van. Majd az ő felesége lesz a keresztanya, ha akarja. Keresztelő nem volt, és nem is lesz. Ettől függetlenül a keresztapa tudja, hogy mit vállalt, ha velünk valami történne. Papírja nincs róla, de ettől még nagyon jó keresztszülő :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!