Két hónaposan nem tartja a fejét. Aggódjak?
Hasonló problémám volt, egy baba tornász ingyen megmutatta ,hogy mit csináljak, és ha nem megy úgy sem akkor kellett volna újra felkeresni. Mikor a hátán fekszik megkell fogni a kiskezét és óvatosan húzni felfelé, hogy Ő tartsa a kis fejét.Nagyon vigyázni kell, hogy ne sérüljön a csigolyája! Ha nagyon nem tartja akkor érdemes ketten csinálni,hogy a másik a hátánál legyen, hogy nehogy valami baja legyen! Majd fekve jobbra, balra forditani, úgy, hogy ne forduljon át. Nálunk ez a felüléses módszer bevált, napi 5-ször csináltuk, kb 2 percig és lassan, hogy ne fáradjon és nehogy baja legyen. Ha nem megy akkor érdemes egy gyógytornászt felkeresni.
Ajánlom: [link]
Nálunk is ez volt- Dévény tornára járunk és most már (4 hónaposan) szépen tartja a fejét.
Akár mit is mondanak, még a védőnő és az orvosok is, az mindig gond, ha egy baba nem szeret hason lenni és nem tartja magát! Nem akarlak megijeszteni, de szerintem érdemes lenne elvinned egy dévényes állapotfelmérésre:
Ott megmondják van-e gond.
Nekünk hetente kell járni és 10-20 tornára lesz szükség.
(Persze otthon is kell tornáztatni, hason tartani, de már jól viseli.)
Ha én nem jártam volna utána, senki nem törődött volna azzal, hogy nem tartja a kisfiam a fejecskéjét. /Szülésnél nálunk elvileg nem volt gond, 9/10-es Apgart kapott, időre született, úgyhogy nem csak a korák és károsodottak járnak erre a tornára./
Azt mondták majd megerősödik, de ha nincs kilazítva a nyakizma hogyan tudna erősödni?
A tornát egyébként öt hóig el kell kezdeni és kb. 1,5-2 hó múlva van időpont (Bp-re).
Engem akkor paráztatott be a doki, 2 hónaposan, ugyanezzel.. na azóta nem aggódok, hogy a fima kicsit később csinál mindent (időben, de azokhoz képest később, amiket itt írnak)
Elküldött neurológiára, persze oda 4 hónaposan jutottunk el, akkor volt időpont, akkorra meg már tartotta a fejét. Ő sem szeretett hason lenni, miért lenne baj? Minig ordított, ha hason volt, mi is "eröltettük" napi 2-3-szor, de sosem hagytuk, hogy percekig sírjon. Egyszer csak azt vettük észre, hogy 10 perce már hason van sírás nélkül, 15 perce, 20 perce stb. amikor meg elkezdett forogni, már egyáltalán nem volt sírás. Nagyon ügyesen kinyomta magát a kezeivel és tartotta a fejét. Én is el akartam menni dévényeshez, de mire odajutottunk volna már nem is volt meg az eredeti probléma.
Ne aggódj még 2 hónaposan. Pici még. Ha lehet, tegyétek hasra ha ébren van többször, de ne hagyjátok sírni. Majd belejön, és rájön, hogy sokkal jobb hason lenni, mint egész nap a plafont bámulni :o))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!