Kajás kérdés? Ki hogy csinálja? Izgalmassá tenném.
ha van már legalább 1 foga,akkor már nem kell pépesre turmixolni az ételt. elég villával össze törni.
én ennyi idősen már a saját levesünkből szedtem a gyerekeknek. Persze nem úgy fűszereztem,mint eredetileg, miután kiszedtem a kicsinek,utána tettem még a levesbe annyi fűszert,amit szoktam. Így evett pl frankfurti levest, borsó levest,karfiol levest,brokkoli levest... ha tojás levest csináltam,akkor abból is szedtem ki Nekik,de a tojás fehérjét leszedtem,azt nem adtam oda.. imádták :) és persze én is:)
Én 8 hónapos kora óta a védőnőm tanácsára már komplett főzeléket készítek neki!
1 teáskanál olivaolajon 1 teáskanálnyi vöröshagymát megdínsztelek majd 1 kocka husit és a zöldséget(brokkoli-krumpli,cukkini-krumli,avokádó,sárgarépa-krumpli stb)rádobom kis víz és fedő alatt puhára párolom majd 1 teáskanál natúr joghurtot elkeverek 1 teáskanál lisztel és ezzel behabarom a főzeléket,ízesítem egy pici sóval és petrezselyemmel!Amikor még én is csak vízben főztem mindent akkor is jó evő volt a babám de mióta így készítem neki a kajákat sokkal jobb ízűeket eszik!
Ezen kívül még szoktam fött tojás sárgáját is tenni a főzelékébe(pl sóskafőzelék) vagy reszelt sajtot(finomfőzelékbe) vagy hús helyett csirkemájat vagy tonhalat(Riomare szín hús)!Amikor édeset készítek(pl:almaszósz,paradicsomos krumpli)akkor szölőcukorral édesítem!
A mi kajánkból:húsleves,zöldborsóleves,paradicsomos húsgombóc,rakott karfiol(tejföl nélkül)meggyszósz,majd turmixolom bár mostanába már próbálom nem simára turmixolni,hogy kicsi db-ok maradjanak benne de még csak 1 foga van!
Bár az enyém már 9,5 hós!
Remélem tudtam adni egy pár "izgalmas" receptet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!