Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Hatalmas étvágya lett, és éjjel is kér.

Figyelt kérdés

17 hónapos a fiam, 6 hetes korától átalussza az éjszakát.

Egészen mostanáig. 2 hete egy nagyon szörnyű hányós-hasmenéses vírust beszedett, 1 hétig nem evett egyáltalán semmit, amit teát megivott, az is 10 perc múlva a pelusban köszönt vissza, vagy kihányta. Aztán pont egy hete elkezdett enni. Éjjel felébredt, és nagyon sírt. Nem tudtuk, hogy mi baja lehet, attól tartottunk, hogy talán megterhelte a gyomrát a hirtelen evés (pedig nem evett sokat, de hát egy hétig semmit sem evett).

Aztán nehezen, de elaludt, üvöltve, sírva. Hozzá sem lehetett nyúlni, mert lökte el a kezünket is.

Fél óra múlva újra kezdődött az egész, ez így ment hajnal 4ig, mikor adtam neki egy üveg tejet, hátha éhes, és bevágta az egészet. Azóta minden éjjel megiszik egy üveg tejet (2dl) éjfél körül, pedig jól vacsorázik, meg egész nap sokat eszik. Tegnap is kétszer ebédelt, lefekvés előtt, meg után is. Este megevett egy szelet bundás kenyeret, megivott hozzá 1,5 dl kakaót és éjfélkor még megitta a 2 dl tejet, majd reggel 7kor 2,5 dl tejeskávét...

Nem bánom, hogy eszik éjjel is, mert elég soványka, azalatt az 1 hét alatt minimum fél kg-ot fogyott, pedig épp' hogy volt 9 kg. Az apja is azt mondja, legalább összeszedi magát egy kicsit. :D

De meddig engedhetem neki, hogy éjjel is egyen?

2011. febr. 25. 13:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam szintén 17 hós, mindig jó alvó és evő volt. Nagyon korán átaludta az éjszakát, de még most is vannak olyan napok (kb 5-6 napegymás után), amikor megint felkel 4-5 körül és bevág 3 dl tejitalt, aztán alszik tovább. Aztán hetekig nem kér, majd megint. Ő 14 kiló, tehát nem soványka, de mivel kéri, adok neki. Nem szokik hozzá, csak akkor kéri, ha tényleg kell neki. Bízom az ösztöneiben, eddig mindig jobban tudta, mi kell neki. Szerintem a fiad a hosszú betegség miatt kiürült, és most pár nap alatt visszagyűjti az energiát. Kitartást.
2011. febr. 25. 13:32
 2/3 anonim ***** válasza:
A lányom is felkelt hajnali négykor, hogy ne adtam neki este kakaót, amikor jobban lett. Én is adtam, örültem, hogy eszik. Nálunk egy pár nap alatt helyreállt a rend.
2011. febr. 25. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Én furcsálom hogy az éhség miatt lenne ennyire kikészülve, hogy még hozzá se lehessen érni. Én inkább a fogára gyanakszom, ilyenkor lehet hogy még a langyos tej is jól esik neki, valamelyest csillapítja a fájdalmát.

Az én lányom is beteg volt karácsonykor, akkor alíg evett, és ő is később pótolta. De éjjel nem kért enni. Ő másfél éves. Neki jönnek a szemfogai, és észrevettem, hogy olyankor hajnalig szenved vele, és utána 4-5 körül beájul és reggelig csend van.

2011. febr. 25. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!