Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi a minimum amit meg...

Mennyi a minimum amit meg kell ennie egy 3 hónapos babának?

Figyelt kérdés
Van egy három hónapos kislányom aki nagyon gyengén szopik és van olyan nap hogy 350gramot eszik és 4800gram. Most kezdett el apadni a tejem eddig 450-500gramot evett, de egy hete ennyit eszik és hiába teszem gyakrabban mellre nem gyűl több tejem. Próbáltam mindent fejni gyógyszert, teát, sört, leveseket semmi nem használt. Ha van valakinek hasonló tapasztalata kérem segítsetek, meséljétek el. A pótlást nem fogadja el
2011. febr. 24. 21:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem fogadja el a pótlást, akkor nem éhes. Én is nagyon nagy gondban voltam, mert a fiam volt, hogy 50 gr-ot evett egy alkalommal 3 hónaposan. Fura volt ez nekem, mert a lányom meg 200-at! De nem egyformák a babák, nincsenek receptek. Ha ennyit eszik, nem lesz több tejed, hiába teszed gyakran mellre, nekem is alig volt. 3 hónapos korra már kialakult a kereslet-kínálat. Ha fejsz még utána, akkor lehet eredmény, de nálam volt 1 hét is, mire több lett, de ha abbahagytam a fejést, megint kevés lett, mert a gyerek egyszerűen nem szopott többet.

Mennyit hízik egy héten? Ha minimum 100 gr-ot, akkor elég neki ennyi.

2011. febr. 24. 22:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.A te kisfiad egy alkalommal evett 50et vagy alkalmanként néha,vagy minden alkalommal ennyit evett,ezt nem értettem meg pontosan.A kislányom 70-100 eszik meg reggel de utána viszont kevesebbet 50-60at, és így jön ki a 350.A fejéssel nekem is hasonlóak a tapasztalataim,de hogyha ő keveset szív én is kevesebbet tudok lefejni.Tegnap megevett 440et, ma reggel is 80at evett az első etetéskor aztán aludt 10ig és már utána csak 30at evett pedig csorgott a tejem. Nem tudtam kifejni a maradékot mert elromlott a fejőgépem kézzel pedig nem tudom, ezért már déltől nem gyűlt a tejem, pedig ha szívta volna rendesen egész nap szerintem jobban gyűlt volna . Most ezen a héten 30g.ot hízott ,de jó hogy nem fogyott.Már egyszer elapadt a tejem de akkor vissza tudtam hozni de hamarabb visszajött, most úgy érzem ez nem fog menni. Ha tudnám pótolni már biztosan megtettem volna. Azzal a kevés tejel elveri z étvágyát és nem kínozza magát hogy megtanuljon szopni csuszliból. Félek hogy valami baja lesz így, mert szerintem ez kevés neki,mert ha van több tejem többet szív. A környezetemben is minden kisbaba sokkal többet eszik , ő mindig ennyit evett 2 hetes kora óta, és akkor kevesebb volt a súlya és jobban fejlődött.Kiskanálal sem tudom megetetni, mert nem tudja hogyan nyelje le, csak szopni tud.
2011. febr. 24. 23:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Reggel nekem is többet evett, aztán nap közben csak 50 gr-okat. Én fecskendővel etettem, le is hurrogtak itt érte, de pohárból egy csomó mellément, nem volt mit pazarolni. A kanálhoz meg nem volt türelmem. 30 gr azért elég kevésnek tűnik. Védőnő mit mond?
2011. márc. 1. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!