Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen kombinációkbn adjátok...

Milyen kombinációkbn adjátok a különféle zölségeket, gyümölcsöket?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hónapos és almát, banánt, sárga és őszibarackot, répát, zöldborsót, sütőtököt, céklát evett már. Mit adhatok még neki és ezeket hogyan kombinálhatom? Nem vagyok túl fantáziadús :(
2011. febr. 22. 15:38
 1/7 A kérdező kommentje:
zöldségeket
2011. febr. 22. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:

karfiol brokkoli is mehet, ha nem üti ki, no meg krumpli, rizs. És kb ennyi. Már csirkemell is, picike olajjal

Fél éves korig ettől nem is kell neki többféle dolog.

Hát kombináció: az alma szinte mindegyik mellé jó párosítás, szeretik az ízét a babák, de jó a répa-alma-krumpli-husi is...(nálunk most ez a menő :) )

Majdnem akárhogy, csak alaposan főzd meg!

2011. febr. 22. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:

én ekkor vezettem be a husit és sokszor főztem húslevest, sok zöldséggel. abból már szinte mindent ehet :)

lehet kapni tojás mentes tésztát, azt is tehetsz bele, azt mondják 6 hónapos korig jó bevezetni a lisztet. első válaszoló írta a rizst és a krumplit, ezek nagyon jók, szénhidrátdúsak laktatóak és mindenféle zöldséghez, gyümölcshöz keverhetőek. meggyet is ehet már, talán körtét is arra nem emlékszem.

van a nestlének egy hozzátáplálási táblázata, nagyon jó, abban minden le van írva :)

2011. febr. 22. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

:)))

2011. febr. 22. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Parolt alma banannal: Felvagod az almat pici vizben puhara paroled majd leturmixolod a fozolevel (ha nem vagy cukor ellenes egy pici cukorral nagyon finom de magara is jo ha eleg edes az alma) es hozzaadod a villaval osszetort banant. En sok almat foztem meg es turmixoltam le majd lefagyasztottam kis kockaban igy mindig volt almapure. Kortevel is csinaltam.

Krumpli, feherrepa es repa pure. 1 krumpli, 1 feherrepa es 1 repa felkockazva es odateszed foni egy kis kakukkfuvel vagy zoldfuszerrel (babaknak valo zoldfuszerrel amibe nincs so) majd amikor megfott osszetorod. En ha turmixoltam akkor a repat meg a feherrepat turmixoltam ossze es a krumplit kulon tortem neki ossze mert tul ragacsos, lett ha krumplival egyut turmixoltam de lehet csak en voltam bena. Ugyhogy elkeszitettem a tort krumplit es a tetejere ontottem az osszeturmixolt repa pureket es osszekevertem. :)

En lencset is adtam neki de errol megoszlanak a velemenyek. Kisfiam imadta es szereti mai napig. Lencse, feherrepa, repa, porehagyma es krumpli pure. Szinten ugy elkeszitve mint az elozo csak ebbe nem kellenek a zoldfuszerek mert finom lesz a lencsetol es addig fozod/paroled amig a zoldsegek megpuhultak majd osszetorod/turmixolod.

Avocado banannal: Csak siman osszetorod villaval a banant meg az avokadot. Kisfiam imadta.

Szilvat, kortet kicsit megparolod, osszeturmixolod es banannal kevered, tehetsz bele babakekszet (ha mar adsz). Nagyon finom.

Felkockazott almat parolod 4 percig, hozaadod a felkockazott kortet es paroled ismet 4 percig, megszorod egy kis fahejjal es osszekevered fot rizzel vagy babakekszel.

Paradicsomos burgonya is mehet szerintem. Paradicsom kimagozva, meghamozva es addig parolod amig szosz allagu nem lesz. Kis bazsalikomot is tehetsz bele az ize miatt. Tort krumplira raontod. A babak nagyon szeretik.

2011. febr. 22. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Kislányom kedvence a gesztenye-alma, majd későb húst is tettem bele. Fagy. gesztenyemasszából csináltam, amiben nincs semmi aroma, sem tartósítószer. Szerintem a brokkolit is megkóstoltathatod vele már.
2011. febr. 22. 16:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Tiszta gyagya vagyok! Brokkolit, krumplit és csirkehusit is eszik :)
2011. febr. 22. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!