Szerintetek tárolhatok majd lefejt anyatejet műanyag pohárban, fóliával lefedve?
Mélyhűtőbe anyatej zacskót vennék (tescoban láttam).
A rendes hűtőbe meg műanyag pohárba tenném. (a legegyszerűbb pohár, a fehér műanyag) Meddig áll el? Hogyan fertőtlenítsem előtte? Elég forró vízzel?
32 hetes hkm
"
Teljesen steril körülmények között tárolt anyatej ( tiszta kézzel fejve, tiszta edényben) szobahőmérsékleten egy napig, hűtőben két napig, nem nyitogatott fagyasztószekrényben fél évig felhasználható marad. A tárolt tej nem valami bizalomgerjesztően néz ki, erre készülj fel: elválnak az összetevői, felül a zsír, alul az egyéb, kicsit szürkés és néha enyhén szappan szagú. A felengedésnél a legjobb, ha a tárolóedényt meleg vízfürdőbe állítod, és időnként összerázogatod, hogy az edény falára tapadt fehérje és zsírcseppek is belekerüljenek a tejbe. A fölengedett tejet forralni nem kell, sőt, nem is javasolt, mert így tönkremennek benne az értékes fehérjék. "
A poharakat mindenképpen fertőtlenítsd, mielőtt beleteszed a tejet, így biztosan nem marad benne semmi csíra! Pl. Chicco sterilizáló folyadék, Neogranormon tabletta vizes oldata...
Az első válaszolóhoz lenne egy kérdésem. Minden anyatej felhasználás után kidobtad a műanyag poharat, vagy újrahasználtad?
Én még az Intersparban vettem 99 Ft-ért 10 darabos műanyag pohár készletet. fehéret. Egyre gondolunk?
Itt a fórumon még korábban olvastam, hogy többen használják ezt a módszert.
chicco folyadék. Még nem hallottam róla. Esetleg más mosószer is használható, mert nem biztos, hogy kapható itt ahol lakom. Nagyvárosba meg nem járok túl gyakran.
Köszönöm
Igen, szerintem ugyanarra a pohárra gondolunk. Általában elmostam a poharakat, maj ismét sterilizáltam őket, és így újrahasználtam.
Szerintem valamilyen sterilizáló folyadékot mindenképpen kéne vegyél, ez a Chicco Tescoban, Brendonban és DM-ben is kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!