Hány hónapos korig kell minden étkezés előtt fertőtleníteni a cumit, kanalat, tányért?
hippóval nem szabad!!
kifőzni vagy cumifertőtlenítő folyadékkal gondoltam
Kanalat tanyert sosem foztem ki,elmostam mind a mienket es kesz.
Cumijat azt kifozzuk meg neki.1eves.
1 éves korig mindennap, onnan 2-3 naponta , 1,5 éves korától heti 1-1 alkalom.
Ezek persze kb . időpontok. Most 21 hónapos és csak elmosom kajcsi után az edényét, meg a kanalát. Amikor beteg akkor főzöm, vagy 2-3 hetenként.
én sterilizáltam a cumisüvegeket és cumikat 4hós koráig naponta, utána 5hósig hetente... akkor már kezdtük a hozzátáplálást és evett bébiételt is.
hó után, már csak akkor, ha beteg volt.
Azért a túlzott sterilizálás sem jó- pl nem is hallottam még, hogy 1évig minden alkalommal cumit sterilizálni... nem kritizálni akarok, vagy vitatkozni- két gyereket neveltem fel- de mindig van újdonság. :-)
Szóval azért nem árt, ha a gyerek nem egy túlsterilizált helyen nő fel. Természtes, hogy az első hónapokban mindent fertőtleniteni kell, de utána - szerintem felesleges állandóan kifőzni mindent.
utolsó vagyok:
kanalat tányért soha sem sterilizáltam- csak mosogattam
:-)
persze hogy vegyszer, de alaposan leöblítem
Mellesleg a sima mosogatószer is vegyszer
Köszönöm a válaszokat!
Minden étkezés előtt???
Én 6 hónapos koráig naponta fertőtlenítettem a cumisüveget és az etetőcumit, a sima cumit 2-3 naponta. Azóta heti 1-2 alkalommal kifőzöm ezeket.
Tányért, evőeszközt, poharat a mosogatógépben 65 fokon mosom (a csőrös itatókat sem fert. folyadékkal, sem kifőzve nem szabad tisztítani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!