Mennyi ideig normális ha a 8 hónapos gyerek nem akar enni?
eddig gyönyörűen evett, nem válogatott....
nehezen indult a hozzátáplálás de a sok próbálkozás eredményt hozott!
most:
beteg lett kicsit nem vészes, de jön a foga (szem fogak)a kanalas ételt kb 3-4 napja nem hajlandó elfogadni, csak a tápszert de abból sem sokat kb 120ml.-t
meddig normális ez? doki látta nem piros a torka semmi extra kicsit köhög és a sok slejm össze gyűlik neki amitől öklendezik...
de a kajától is olyan durván öklendezik, hogy az előbb azt hittem baj lesz, nagyon megijedtem.....
ha a kanalat beteszem a szájába már ordít
segítséget szeretnék kérni, mit tegyek?
hogy adjam neki az ételt, tápszeren nem élhet hetekig egy ekkora baba, nem?
kedve sem a régi, nevetgél de nem olyan szinten mint előtte...
úgy lehet h a tápszerbe belekeverem a főzeléket (üveges) hogy azért kalória legyen a pocakba?
mennyi időnként kínáljam?
próbáltam elhúzni is az evést hátha elfogadja a kaját de nem...
ennyire fájna neki a fogzás? létezik?
Szemfog 8 hónaposan??? Az meg hogy? Akkor már van 12 foga??? (Egyes, kettes, négyes fogak jönnek sorban, majd utána a hármasok, tehát a szemfogak).
Ha igen, akkor szépen belehúztatok... :)
Szerintem nyugi, ez csak egy átmeneti állapot, hogy a foga miatt nem eszik. Ha elég folyadékot fogyaszt, nem lesz gond, nem fog kiszáradni, aztán majd idővel visszatér az étvágya. Megtömni mégse lehet...
Huh, ez jó sok kérdés:) Még mi nem tartunk ott, de mindenkitől azt hallottam eddig, hogy a szemfog az nagyon tud fájni nekik.
Nemrég nálunk is volt ilyen, hogy fog is, picit beteg is, és ugyanez volt. Alig evett. 3-4 napig tartott, és helyreállt minden. A lényeg a folyadék.
Durván hangzik, de próbáld kiéheztetni, utána enni fog, ha keveset is.
Szerintem ha van tápszer, az kalóriában megvan, én nem biztos, hogy plusz főzeléket adnék.
A védőnőm azt mondta, ha nem engedi a kanalat a szájába, ne erőltessem, mert nehéz lesz újra "kinyitni" a száját.
Barackot, és banánt turmixoltam, és miután beledugta a nyelve hegyét, érezte, hogy ez a kedvence, és lassan visszaállt. Nagyon lassan, sajnos.
Szerintem nem fog ez hetekig tartani, nyugi!
Nem próbáltam még, de lehet, hogy a sinlacot lehetne hígabbra keverni (már ha esztek ilyet), és azt a tápszer mellett szintén üvegből.
De én hasonló helyzetben gyorsan felhívtam a védőnőmet, péntek van, jön a hétvége, én kikérném a tanácsát.
Jobbulást és kitartást!
Üdv!
köszönöm a válaszokat már fehérlik az ínye remélem hamar kijön már....
a kedvencét sem fogadja el, ami kanalas....
hát meglátjuk..
Szia! Az én kislányommal is ez a helyzet, pár napja alig akar enni. Elvittem ma orvoshoz, de neki se piros a torka, nem talált semmit ami megmagyarázná a csökkent étvágyát. Nálunk az a nagyobb baj, hogy a folyadékot sem akarja elfogadni, így már kénytelen vagyok a Panadolos fecskendővel néha-néha adni neki egy kis teát, hogy legalább azt igyon. Tápszerből sem hajlandó egy adagot megenni, pedig régebben simán megette mindig...
Kitartást! Remélem hamar elmúlik mindkettőnknél ez az időszak...
Ugyanez a helyzet nálunk is! Csak ő még szopik.
Végigkínálom a menüt napok óta és semmi nem jó neki! Egy kanállal se.
Én sem tudom most, hogy mi jön, 8 és fél hónapos, neki már kinn van 8 foga, és az őrlőfogaknál is be van duzzadva mind a négy és a szemfogai is fehérlenek, rettenetes napjaink vannak.
szerintem próbálkozz ugyanúgy, ha egy-egy kanállal eszik, az már jó. de szerintem akkor sincs semmi, ha pár napig nem eszik főzeléket.
Amúgy a szemfog becsapós, sokáig látszik, mielőtt áttörne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!