Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » ROTA ellen oltatnátok? Tényleg...

ROTA ellen oltatnátok? Tényleg 19e az oltóanyag?

Figyelt kérdés
Nagyobbik bölcsibe jár, ott volt most egy rotás kisfiú, igy merült fel bennek, hoyg kicsit (3 hós) esetleg oltatni kellene. A nagyobbikkal ennyi idősen még másik dokinál voltunk, az nem forszirozta, hoyg oltassam, a mostani sem mondott semmi extrát erre. Ahoyg megkaptam a receptet, a gyógyszertárban láttam, hogy 19e azaz nincs rá támogatás. Tényleg igy van ez???? Nem tudom, hoyg most adassam-e vagy sem, mert ha nem olyna lényeg, azért nem fizetnék 19e-ret...
2011. febr. 18. 14:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mi beadattuk, ismerős kislány vagy egy hétig feküdt vele kórházban, majdnem kiszáradt.
2011. febr. 18. 14:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Azt tudja valaki, hogy ez az oltás mennyi időre ad védettséget? Mert nekem a doki mintha olyat mondott volna, hogy csak kb. 2 évig véd, ezért is felesleges beadni, mert utána ugyanúgy elkaphatja. Ez igaz lenne?
2011. febr. 18. 14:44
 13/17 anonim ***** válasza:
Mi is beadattuk. 2 oltás, 34000Ft körül volt. Az én is hallottam, hogy csak 2 éves korig véd, de nem tudom, hogy ez tényleg így van-e.
2011. febr. 18. 15:01
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi is beoltattuk.Én 2x18 ezerért vettem neki.Szintén az egyszeri anyasági támogatásból vettük neki meg.Ha egyszer arra kapja a pénzt,hogy ráfordítsam akkor inkább ezt veszem meg mintegy hülye zenélős hintát.
2011. febr. 18. 18:11
 15/17 anonim ***** válasza:

Beadattuk, erre most elkapta a mostani hányós-hasmenéses vírust, egy hete megy a hasa, 2 napig hányt, már kórházban is voltunk 3 napot.

Úgyhogy ha most kellene választanom, nem adatnám be, mert felesleges, mert még annyi hányós-hasmenéses vírus van, ami ellen nem véd. Inkább vennék neki ruhát, játékot, vagy mittudomén....

2011. febr. 18. 18:26
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Megerősitettetek a döntésemben, nem oltatok...
2011. febr. 18. 22:14
 17/17 agesztenye válasza:
Kétfajta oltóanyag van, két gyártótól. A RotaRix-et 2x kell beadni, a RotaTeq-et 3x. Előbbi 2x18eFt, utóbbi 3x15eFt. Gyermekorvosunk az utóbbit ajánlotta, mert több altörzs ellen véd.
2011. febr. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!