ROTA ellen oltatnátok? Tényleg 19e az oltóanyag?
Figyelt kérdés
Nagyobbik bölcsibe jár, ott volt most egy rotás kisfiú, igy merült fel bennek, hoyg kicsit (3 hós) esetleg oltatni kellene. A nagyobbikkal ennyi idősen még másik dokinál voltunk, az nem forszirozta, hoyg oltassam, a mostani sem mondott semmi extrát erre. Ahoyg megkaptam a receptet, a gyógyszertárban láttam, hogy 19e azaz nincs rá támogatás. Tényleg igy van ez???? Nem tudom, hoyg most adassam-e vagy sem, mert ha nem olyna lényeg, azért nem fizetnék 19e-ret...2011. febr. 18. 14:01
11/17 anonim válasza:
Mi beadattuk, ismerős kislány vagy egy hétig feküdt vele kórházban, majdnem kiszáradt.
12/17 anonim válasza:
Azt tudja valaki, hogy ez az oltás mennyi időre ad védettséget? Mert nekem a doki mintha olyat mondott volna, hogy csak kb. 2 évig véd, ezért is felesleges beadni, mert utána ugyanúgy elkaphatja. Ez igaz lenne?
13/17 anonim válasza:
Mi is beadattuk. 2 oltás, 34000Ft körül volt. Az én is hallottam, hogy csak 2 éves korig véd, de nem tudom, hogy ez tényleg így van-e.
14/17 anonim válasza:
Mi is beoltattuk.Én 2x18 ezerért vettem neki.Szintén az egyszeri anyasági támogatásból vettük neki meg.Ha egyszer arra kapja a pénzt,hogy ráfordítsam akkor inkább ezt veszem meg mintegy hülye zenélős hintát.
15/17 anonim válasza:
Beadattuk, erre most elkapta a mostani hányós-hasmenéses vírust, egy hete megy a hasa, 2 napig hányt, már kórházban is voltunk 3 napot.
Úgyhogy ha most kellene választanom, nem adatnám be, mert felesleges, mert még annyi hányós-hasmenéses vírus van, ami ellen nem véd. Inkább vennék neki ruhát, játékot, vagy mittudomén....
16/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Megerősitettetek a döntésemben, nem oltatok...
2011. febr. 18. 22:14
17/17 agesztenye válasza:
Kétfajta oltóanyag van, két gyártótól. A RotaRix-et 2x kell beadni, a RotaTeq-et 3x. Előbbi 2x18eFt, utóbbi 3x15eFt. Gyermekorvosunk az utóbbit ajánlotta, mert több altörzs ellen véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!