ROTA ellen oltatnátok? Tényleg 19e az oltóanyag?
Mi beadattuk a kislányunknak 3 hónaposan. Kettő kell belőle, szájon át adják be. Kettőször 18 ezer körül fizettünk, vagyis összesen 36 ezer körül volt az ára, de én nem bántam meg, mert ha mégis elkapja a rota vírust, akkor még kórház is lehet belőle kiszáradás miatt.
Egyébként egészségpénztár számlára elszámolható (ha van ilyen számlád).
S nem csak 19 ezer, hanem 2x 19.
Az első gyermekem nem oltattuk. Amikor bölcsi volt, elkapta. Na, nem kívánom senkinek 5 percenként tettem tisztába, s kb 3 hétig tartott. Az első nap még hányt is. Rettentő rossz volt.
A kicsit ezek után beoltattuk, amit nem bántam meg. Drága nagyon az oltás, nem tagadom!
Valóban 2-szer 19 ezer. Nekünk azt mondta gyermekorvos, hogy oltatni ez ellen luxus, mert rengeteg alfaja van a rotának, és csak egyetlen alfaj ellen véd ez a 38 ezres oltás, szóval azt mondta ha úgy állunk anyagilag hogy nem hiányozna akkor oltassunk de véleménye szerint felesleges. Nekem ez mindent elárult :)
Mindaználtal: ha valamit megtehetek a babámért amire van lehetőségem akkor megteszem. Ha lett volna 38 ezer forintunk ami nem hinyzik a háztartásból akkor lehet beoltom.
Mi sem oltattunk egyik gyereknel sem. Nem sajnalunk semmit a gyerektol, de a Rota csak 1 fajtaja az ilyen virusoknak, igy egy masikkal is lehet nagyon beteg. Az meg, hogy 2X 19.000Ft....
Baranyhimlo ellen oltattuk, a nagyobbat, a picit meg nem.
Szia!
Mi anno beoltattuk a kislányunkat! Nekünk biztonság érzetet adott, hogy megkapta! Igen, drága, de tavaly még "csak" 17.000 Ft volt darabja.. Mi az egyszeri anyasági támogatásból finanszíroztuk az oltást, mert zsebből kicsit húzós lett volna! De úgy gondoltuk, hogy "talált pénz", miért ne?
nálunk azt mondták hogy 3 oltást kell adni, így 3x18000.-
Most 2 vagy 3 ?
Utolsó!
Nekünk csak kettőt adtak! A reklámban is csak kettőt mondanak, és nem is hallottam róla, hogy három kellene! Ugyhogy 2! Amugy ki mondta?
Beadattuk mindkét lányunknak. Nem olcsó( jelenleg 2x18 ezer), de én úgy vagyok vele, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a lányaimért. A többi meg már nem rajtam múlik. Így tiszta a lelkiismeretem. Nem vagyunk túlzottan eleresztve anyagilag, de kigazdálkodtuk.
(Egyébként akkor lehet különösen nagy jelentősége a dolognak, ha pl. valami más betegséggel van kórházban a gyerek és ott még pluszban elkapja. Tavaly voltunk egy hetet kórházban a nagyobbikkal, valami vírust elkapott. Na, ha akkor még elkapunk egy rotát is, nézhettünk volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!