Ilyenkor "igazi" túrót és joghurtot is adhatok már?
Figyelt kérdés
8 hónapos lesz a babám 1 hét múlva, a hipp gyümölcs duo-t nagyon szereti, az egyik ugye túrós, a másik natúr joghurtos. Ha ettől nincs baja, akkor nyugodtan adhatom neki a bolti túrót is gyümivel meg a natúr joghurtot, vagy azzal még várjak? Ha adhatom, akkor ezt már külön kóstoltatni sem kell? És melyik túrót lehet neki adni? (zsírtartalom, esetleg márka ötlet). Ugyanez a kérdés a joghurtnál is? Bocsi a sok kérdésért.2011. febr. 17. 17:47
2/3 anonim válasza:
Ha nincs tejallergia a családban, akkor 8 hónapos kortól adható savanyított tejtermék: túró, joghurt, kefír, sajt.
Én natúr joghurtot adtam gyümölccsel, félzsíros túrót szintén gyümölccsel. Sőt, kislányom kicsit később, úgy 9-10 hónaposan imádta a kefírt kenyérfalatkákkal. Adtam kanállal a kefírt, ő meg szedegette fel a falatkákat.
Sajtból kerülni kell a lágy és a füstölt sajtokat.
3/3 anonim válasza:
Nyugodtan adhatod, mi elég hamar (pont 8 hónaposan) átálttunk a rendes joghurtra, túróra.
Joghurtból Mizo-t vagy Farmert szoktam venni, túróból többnyire Bakonyi félzsírosat (babáknak nem szabad zsírszegény termékeket adni) adok neki, de kapott már oké-t is.
Mondjuk a fiam inkább kefíres, minden este a vacsihoz lecsúszik egy pohár (14 hónapos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!