Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen lánynév illik?

Milyen lánynév illik?

Figyelt kérdés

A Sárközy vezetéknévhez?

I-vel kezdődőt nem akarok- pedig az Inez nagy kedvenc lenne- de így kilőve, és inkább 2szótagos legyen.

2011. febr. 16. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%

Sziasztok

Én nem akarok senkit megbbántani, de szerintem egy hétköznapi családi névhez hétköznapibb név kell. Szerintem nincs nagy különbség a Sárközy Inez és a Lakatos Dzsenifer között.

Mostanában minden szülő arra törekszik hogy különleges nevez adjon... Nem bántásként mondom, mert én magam is viszonylag különleges nevet adtam a kislányomnak, nem hiszem hogy hivnak még vkit igy magyarországon

De szerintem az Inez, a Mira... nagyon hülye nevek... szegény gyerekek...

2011. febr. 17. 10:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Attól még ,hogy Neked nem tetszenek ezek a nevek ,attól még másnak tetszhet...és miért szegény az a gyerek???Mostmár igazán kíváncsi lennék a gyereked nevére,ha olyan különleges,hogy nincs is még egy...

Nem állom,mikor valakinek csak az lehet tökéletes ,ami neki tetszik,neki van,vagy ahogy Ő csinálja!Ez nagy butaságra vall!

2011. febr. 17. 11:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit meglepődtem, hogy pl a Sárközy Inez és Lakatos Dzseinfer egyeseknek egy kategória- de hát ez is egy vélemény! És mondja ezt egy olyan anyuka, aki szintén nem Annának, vagy Katának hívja a kislányát! De - Neked is köszi a véleményedet!

egyébként az Inez név nekem nagyon tetszik, de a mi vezetéknevünkhöz énszerintem nem illik, nekem nehéz kiejteni, hogy sokasodik a sok "i" betű- szóval számomra ez így kilőve.

Két nevet meg nem akarok adni, csak egyet!

:-)

Azért vannak nevek, amik nagyon megtetszettek- pl a Nelli! :-)

Egyébként a 3 vagy többszótagos nevek is jöhetnek, nemcsak a 2, csak úgy meg nem túl hosszú a név?

Bár egyenlőre csak ötleteket gyűjtök!

Mindenkinek köszi!!

Egyébkén ízlés dolgában nem lehet vitatkozni!

Nem is ez volt a szándékom! Fura is lenne, ha mindenkinek egyformán tetszene az Inez, a Dzsenifer, vagy más nevek...

2011. febr. 17. 11:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Figyi én nem azt mondtam hogy nem lehet különleges/szép nevet választani, csak azt hogy ehhez a családi névhez nemm illik az Inez, de ez az én véleményem. Az én kislányom: Catherine (mi angliában élünk) Annak idején én is megkérdeztem hogy kinek tetszik, de véleményektől függetlenül ezt a nevet választottam. Lehet hogy van akit igy hivnak otthon, de nem hiszem hogy túl sok embert. De félreértéseket elkerülve, nem azért választottam, mert otthon ritka név, hanem mert kislánykorom óta ez a név tetszett és hát kapóra jött hogy angliában szültem és igy olyan nevet választottam amilyet én akartam.
2011. febr. 17. 11:43
 15/19 A kérdező kommentje:

Szép neve van a lányodnak!

És az Inezt tekintve is egyezik a véleményünk- mivel szerintem sem illik- de ettől függetlenül még tetszik.

Köszi a válaszokat!

2011. febr. 17. 12:54
 16/19 anonim ***** válasza:
nem tudom segit e vmit, de ha magyar nevet választottam volna, akkor nagyon tetszett a Hanna, de mostanában mindenkit úgy hivnak, de a Rebeka is nagyon tetszik. Én se vok panna anna stb párti. Mondjuk ha egyszer hazaköltöznénk (nem hiszem) és azt venném észre hogy hátrányos neki a külföldi név, akkor kicsit magyarositanám Katrinára vagy vmi hasonlóra
2011. febr. 17. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Liza, Lotti, Amina, Kitti, Lara.
2011. febr. 17. 13:44
 18/19 AnonymusAnonymus ***** válasza:
Egyik volt osztálytársamat Sárközi Petrának hívják... :D Igaz, hogy nem y-nal van a Sárközi, de szerintem ez jó név, hogy Sárközy Petra Inez... Cuki :P
2011. febr. 23. 11:47
 19/19 AnonymusAnonymus ***** válasza:
És most hogy olvasom a válaszokat, egy másik osztálytársamat Sebestyén Benedeknek hívják. Ezt azért írtam le, mert említetted, hogy nem akarsz hosszú nevet adni, és szerintem néha jól is ki tud jönni a hosszú név... :)
2011. febr. 23. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!