Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A húst hogy vezessem be/kóstol...

A húst hogy vezessem be/kóstoltassam először 6hónapos fiammal?

Figyelt kérdés
mert az nem olyan mint a többi,hogy először 1-2kanállal,majd napról napra többel,mert ahogy olvastam,a húsból mindig csak 1kockát tesznek bele az ennivalóba,persze ha fagyasztott,úgyértem,akkor 1kocka.Akkor a húsból 1nap nem szabad csak 1"kockát"?Akkor ezt hogy kóstoltassam vele?Ha kap bele a kajájába 1kockával,másnap már ehet üveges bébiételt amibe hús van?Vagy ez hogy van?Nem nagyon értem....erre igazából lehet allergiás?A húsra?Ezt szerintem nem is nagyon kell kóstoltatni nem?Veszek egy üveg húsos bébiételt,aztán adhatok neki annyit amennyi jólesik neki?Adjatok tanácsot légyszi hogy csináljam,és milyen húst adhatok neki?Gondolom csirke,és utána mi a következő husi,mennyi időnek kell eltelnie 2különböző hús adásánál?
2011. febr. 16. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
először egy kis ujjnyi darabot beleszelsz neki a főzibe, összefőzöd és turmix, majd többet, többet, többet....
2011. febr. 16. 20:39
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.akkor mi értelme van ennek a jégkockatartós hús eltevésnek?Ha többet is lehet adni neki.
2011. febr. 16. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:

nem arról van szó, hogy allergiás lehet rá, hanem az emésztésnek kell átállnia az állati eredetű termékekre. először szín húst, csirkét adj neki, majd kb 1 hónappal később jöhet a pulyka, 8 hónaposan a sertés, a csirkemáj (hetente egyszer), illetve később kaphat marhát, borjút, bárányt, stb.

érdemes először csak kicsit tenni a főzelékbe, hogy ne terhelje meg a pociját. Az egy jégkockányi darab hús persze elég az első időszakban, de egy 1 éves gyereknél már szerintem nem kell ezt így figyelni, ehet többet is, ráadásul ha már van foga, még rágni is tudja.

a bébiételeket nyugodtan adhatod neki, nem olyan sok husi van abban, általában százalékban rá is van írva, hogy mennyi a hústartalma.

én őszintén szólva sosem fagyasztottam a főzött húst, hanem kisebb kockákra vágom, úgy fagyasztom le, aztán a zöldségekkel együtt főzöm meg. aztán jöhet a turmix. mivel kis darabról van szó, és általában félig főtten szét is vagdosom, megfő annyi idő alatt, mint a zöldség.Arról nem is beszélve, amikor húslevest főzök, és abból kap.

2011. febr. 16. 21:06
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm.Akkor ha holnap teszek az ennivalójába egy kis darabka húst,akkor onnantól kezdve adhatok neki mindennap akár?Mármint nem magába,hanem ugyanúgy a főzelékjébe?Csak az a lényeg hogy csirke legyen egy darabig.És meddig kell ilyen kevés húst adni neki?Mikor lehet többet is,nem csak 1"kockát"?1éves kora után csak?
2011. febr. 16. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Fiam most volt 6 hónapos. 3 szem almát kicsit megfőztem, összeturmixoltam (késessel), majd a sütőtököt megsütöttem és az almával összekevertem. Főztem csirkemellet kb. 6-7 kockára valót és ezt is belekevertem. Ebből lett 8 adag bébiétel, amiből egyet egyből megevett a többi pedig ment a fagyasztóba. Ekkor kapta először,de mindet megette. 150 g-ot szoktam eltenni. Semmit nem vettem rajta észre. Az adagot egy kis idő után emelheted,de szerintem egy adag főzelékhez elég kb. 1-2 nagyobb kockányi hús. Majd meglátod,hogy szereti-e. Bár főzelékkel vegyítve, biztos szeretni fogja.
2011. febr. 16. 21:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Az én fiam is nagyétkü...egy étkezésre 1üveg bébikaját bevág....akkor nem kell ennyire szigorúan venni itt a kóstoltatást meg hogy csak pici húst adjak.Biztos fogja szeretni,legalábbis remélem,holnap meg is próbálok neki adni,rakok a főzijébe akkor.lefagyasztani nem merem,mert ő már ami a hűtőben volt,azt sem eszi meg...:S
2011. febr. 16. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!