Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg igaz, hogy a babák...

Tényleg igaz, hogy a babák főzelékét nem lehet turmixolva, azaz készen fagyasztani, csak az összetevőket külön-külön?

Figyelt kérdés
Én eddig mindíg mixelve fagyasztottam, semmi baja nem volt, Babó is szívesen ette.
2009. febr. 12. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én készen turmixolva fagyasztottam a fiamnál és semmi baja nem lett a főzeléknek, a lényeg hogy kiolvasztás után fel kell forralni...de lehet hogy csak azt kell forralni amibe hús is van. erre már nem emlékszem pontosan, de most újra fel kell majd frissíteni az emlékeimet :-)

39 hetes kismami

2009. febr. 12. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Nekem a védőnő mondta, hogy külön fagysszam le
2009. febr. 12. 16:54
 3/6 anonim ***** válasza:
42%
2. vagyok és be is tartom, mert nekem már az is fura, hogy csak úgy lefagyasztom semmi nélkül. Azért a fagysztott dolgokba van valami, ami miatt eláll. Hüm, na mindegy
2009. febr. 12. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A fagyasztás eleve tartósít. Én a nagyoknál nagyon sokszor lefagyasztottam a kész bébikaját. A lényeg, hogy kiolvasztás után fel kell forralni. A babaszakácskönyvben is így van. Vannak olyan összetevők, amelyek nem bírják a fagyasztást pl. krumpli, ezeket mindig frissen érdemes elkészíteni.
2009. febr. 12. 17:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Multkor valakinek azt mondta a védőnő, hogy nem lehet turmixolva fagyasztani, azt sem hallottam még, meg azt sem, hogy utána forralni kell.

Én mindent fagysztok neki.

Mindent megfőzök sima vízben, leturmixolom és úgy fagyasztom, kiveszem a hűtőből, felolvad, melegítem és nekiadom. Semmi baja.

Az ételeket nem keverem, külön fagyasztom, max a húsra teszek céklát vagy sütőtököt, ha nincs elég hely.

A krumplit nem jó fagyasztani-legalábbis főtt krumplit nem. Krumplit mindig frissen főzök neki reggel.

2009. febr. 12. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig elkészítve adagonként fagyasztom a kaját, így elég csak reggel kivenni a fagyóból, s mire ebédel kienged. Nem főzöm fel, egyszerűen melegítem. A krumpli és a répa nem jó külön fagyasztva, krumplit csak ha sütőtököm van, azzal fagyasztom, a répát meg finomfőzelékként (fehérrépa, krumpli, sárgarépa, borsó..).Semmi gond nincs velük.
2009. febr. 12. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!