Hogy adjam babamnak a ceklat?
Ha a céklát megfőzöd, a vitaminok nagy része eltávozik, kifő belőle.
Én kezdetben úgy csináltam, hogy egyenként megmosom, megszurkálom, alufóliába csomagolom a céklát, aztán sütőben megsütöm. 1 óra alatt kész, és szinte csak átpárolódik, így minden vitamin benne marad (pl. vas). Utána csak le kell húzni a héját, aztán botturmixolom. Első kóstoláshoz almával, krumplival összekevered.
Később pedig, ha már nagyobb a baba, akkor a magatoknak készített céklafőzelékből vagy levesből is lehet neki adni. Azt így csinálom: a turmixolt céklát felöntöm egy kis vízzel, só vagy kis vegeta, pici cukor, és picit felfőzöm. Lisztet és tejfölt kikeverek habarásnak, és behabarom a főzeléket. Összerottyan, és kész. Pici citromlével lehet ízesíteni. Főtt krumplival és roston sült csirkemellel adtam mindig a kisfiamnak, nagyon szerette.
És ha több vízzel öntöd fel, akkor pedig leves lesz belőle, ilyenkor a habarásba is kevesebb liszt kell. Esetleg pici tejszínt is lehet hozzáönteni, hogy krémesebb legyen az állaga. Ebbe pedig pirított kenyérkocka illik. Nagyon fincsi, ilyet is szoktam csinálni. Gyerkőcnek ugyanúgy lehet hozzáadni roston husit, és főtt krumplit, hogy dúsabb legyen, de a felnőtteknek anélkül levesként tökéletes egy főfogás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!