Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy adjam babamnak a ceklat?

Hogy adjam babamnak a ceklat?

Figyelt kérdés
Most fog eloszor kapni. Kezdjem eloszor a levevel, aztan a rostos resze? meg kell fozni a ceklat, mikor a rostos reszt is adni akarom?
2011. febr. 15. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:
igen jó megfőzni, én pl úgy szoktam adni neki, h almával és egy kis répával főzőm össze, és úgy turmixolom, így még én is szeretem :)
2011. febr. 15. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
en pont ugy beraktam a sutobe mintha csak tokot sutnek...nagyon szereti...tovabb kell sutni mint a tokot de megeri...eloszor probald megfozni es ha ugy nem izlik neki akkor johet a sutes...fozeshez: meghamozod felbe vagod kuktaba teszed felontod es varsz 1 orat mig puha lesz
2011. febr. 15. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Én jól megmostam és héjában főztem meg, állítólag így marad benne a legtöbb vitamin (csak ne vegyél túl nagy céklákat, mert lassabban fő meg és minél nagyobb annál szálkásabb lehet). Aztán meghámoztam és összeturmixoltam. Nagyon szerette.
2011. febr. 15. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a céklát megfőzöd, a vitaminok nagy része eltávozik, kifő belőle.

Én kezdetben úgy csináltam, hogy egyenként megmosom, megszurkálom, alufóliába csomagolom a céklát, aztán sütőben megsütöm. 1 óra alatt kész, és szinte csak átpárolódik, így minden vitamin benne marad (pl. vas). Utána csak le kell húzni a héját, aztán botturmixolom. Első kóstoláshoz almával, krumplival összekevered.


Később pedig, ha már nagyobb a baba, akkor a magatoknak készített céklafőzelékből vagy levesből is lehet neki adni. Azt így csinálom: a turmixolt céklát felöntöm egy kis vízzel, só vagy kis vegeta, pici cukor, és picit felfőzöm. Lisztet és tejfölt kikeverek habarásnak, és behabarom a főzeléket. Összerottyan, és kész. Pici citromlével lehet ízesíteni. Főtt krumplival és roston sült csirkemellel adtam mindig a kisfiamnak, nagyon szerette.

És ha több vízzel öntöd fel, akkor pedig leves lesz belőle, ilyenkor a habarásba is kevesebb liszt kell. Esetleg pici tejszínt is lehet hozzáönteni, hogy krémesebb legyen az állaga. Ebbe pedig pirított kenyérkocka illik. Nagyon fincsi, ilyet is szoktam csinálni. Gyerkőcnek ugyanúgy lehet hozzáadni roston husit, és főtt krumplit, hogy dúsabb legyen, de a felnőtteknek anélkül levesként tökéletes egy főfogás előtt.

2011. febr. 15. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!