Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bébi komp? Vegyek vagy ne...

Bébi komp? Vegyek vagy ne vegyek? Mik a jó és rossz tulajdonságai?

Figyelt kérdés
Azért gondolkozom ezen, mert úgy vettem észre, hogy lehet kellene nekünk ilyen. Nagyobbik fiamnak nem volt, mert nagyon elleneztem. Az érdekelne, mennyire tornáztatja meg a lábat, lábfejet és mennyire segíthet a lábnak helyes irányba állnia. Segítenétek nekem?
2011. febr. 15. 11:32
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem én is elleneztem a kompokat, mert számomra is az a cél, hogy minél többet másszon. A nagyobbik fiam 7 hósan felállt, és ortopédtus tanácsára ezt visszafogtuk, és nem engedtük neki. Sokat tornáztattuk, mindent megtettünk, de nem javult. Bokasüllyedése, lúdtalpa van, és befele csámpa...Igaz már javulgat,de ha mesztéláb szalad azért látszik még. A kicsi a bal lábát teljesen befordítja...
2011. febr. 15. 11:48
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha neked jó, hát használd! Minden kisgyerek esik, ezt nem fogod tudni megakadályozni,még ha minden percedben mellette is állsz. A lakást úgy át lehet alakítani, hogy komoly baleset ne érje... Nálunk ez működött, pedig 4 gyerekem van. Felnőttek komp nélkül, pedig a nagyok idejében még nagyon sokan használták... Abból, hogy mászás, felállás közben eldől, igazán komoly baj ritkán fordul elő... egy idő után ügyesen megtanulnak esni... ha álladóan a sarkukban vagyunk, vigyázunk, hogy el ne essenek, komoly problémák lehetnek a járás megtanulása után...
2011. febr. 15. 11:49
 13/24 anonim ***** válasza:
2011. febr. 15. 11:56
 14/24 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megbeszélem majd az orvossal ezt a dolgot, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Nagy fiam is komp nélkül tanult el menni, 15 hósan. Motiváció a kaja volt.:) De akkor hirtelen egyik napról a másikra ment. Ő nagyon ritkán esett csak el..
2011. febr. 15. 11:57
 15/24 A kérdező kommentje:
Utolsó huu, köszi a linket!!!
2011. febr. 15. 12:00
 16/24 anonim ***** válasza:

Neked kell eldöntened, de én sem ajánlom, és ortopéd orvos ismerősöm sem ajánlja.

Nekünk van, kölcsönbe, de még egy percre sem volt benne, az 1 éves lányom, mivel annyi rosszat hallottam róla.

Sokat kell mászniuk, a kompban pedig olyan helyzetben van, ahogyan nem szabadna, csak ha már biztosan feláll, ül és lépeget. Akkor meg már minek?!

2011. febr. 15. 12:07
 17/24 anonim ***** válasza:

Ja és írta valaki, hogy így van hova rakja a gyerekét, meg legalább nem esik el. Nekem nincs segítségem, elég sokat vagyok egyedül vele, napokat, de nincs kompom és így is megfőzök, mosok, takarítok stb. mellette.

Van járókánk, vagy ott a kiságya arra az időre, de már velem van a konyhában és pakolászik.

Ő is esett, de meg kell nekik tanulni jól esni, és akkor semmi baja nem lesz. Ha minden lépését figyeled, nem lesz önálló és félni fog.

8,5 hónaposan áll fel, előtte egy héttel ült fel, 10 hónaposan pár lépést megtett egyedül, és 11 hónaposan indult el biztonságosan és azóta nem áll meg.

Soha nem, vagy nagyon ritkán fogtam mind a két kezét, hogy lépegessünk, a bútorok mellet tanult meg felállni és járni.

Egy ismerősöm annyira erőltette a dolgokat(felülés és menés, kompot használt ő is), hogy az ő babája még mindig nem megy önállóan, pedig idősebb az enyémnél!

2011. febr. 15. 12:18
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Nekunk vol,Pont azert amiert az egyik valaszolo irta,mikor mar lepeget nem tudom otthagyni mig elmegyek Wc re,vagy amig berantom a kajat,erre a celra tokeletesen megfelelt.

Elvolt benne addig a par percig mig nem tudtam ugy odafigyelni ra.

2011. febr. 15. 12:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ellen vagyok, bár alig tudok wc-re menni, stb, de akkor is tartom magam ahhoz, hogy nem kell, mert káros. Egyik gyereknél sem használtuk.

A komp pont hogy nem segíti a fejlődést. Talán hamarabb áll fel a baba, meg ilyenek, de ez nem jó, erőltetés. Nem kell a komp, én a természetes fejlődés mellett vagyok.

2011. febr. 15. 12:27
 20/24 anonim ***** válasza:
34%
Én csak ajánlani tudom!Nekünk sokat segített fiam csak hátrafelé kúszott pár nap után,már mászott előre,magátol felült és felállt.Nagyon szereti
2011. febr. 15. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!