Hogyan változik hozzátápláláskor az anyatejes baba széklete? Normális ez?
Lassan 7 hós lesz a lányom, 3 hete kezdtem a hozzátáplálást. Akár sárgarépát, akár sütőtököt, akár paradicsomos ételt kap, másnap látom a székletén, teljesen átveszi a színe a megevett étel színét (bocsánat, hogy így részletezem), a sárgarépa-darabkákat pedig egy az egyben kikakálja. Normális ez? Ezt a cikket találtam:
"A hozzátáplálás kezdetén előfordulhat, hogy a megevett étel szinte teljes egészében “visszaköszön” a pelusban, ez azt jelzi, hogy a kicsi emésztőrendszere még nem érett meg a szilárd táplálékra, nem tudja feldolgozni azt. Ebben az esetben hagyjuk abba a kanalzást és 1-2 hét múlva próbálkozzunk újra vele."
Most akkor nálunk ez lehet? Várjak 1-2 hetet, vagy folytathatom a hozzátáplálást, és majd elmúlik?
Köszönöm a válaszokat!
Szia
nálunk is ugyanez volt, már lassan másfél hónapja hozzátáplálok de még mindig meg tudnám állapítani hogy mit evett. :) Ez miatt ne aggódj, ez normális. Az ő gyomruk még nem tudja úgy feldolgozni ezeket az ételeket, de majd hozzászokik és akkor minden oké lesz. Ez beletelhet több hónapba is szerintem.
Nálunk a sütőtökös almától mindig elég kemény széklet lett, olyan mint a gyumra.
Ami kóros lehet, az a hasmenés, arra figyelj, hogy ha székletmegkőtös dolgot adsz adj mellé valami olyat is ami kiegyensúlyozza hogy nehogy székrekedése legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!