Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a 2 hónapos babátok ha...

Milyen a 2 hónapos babátok ha ébren van?

Figyelt kérdés
2 hónapos kislányom elég keveset alszik napközben összesen kb 2 órát. És sokszor nagyon nyűgös. El van egy darabig a játszószőnyegen, aztán elunja. Akkor jön a pihenőszék. Egy idő után az is uncsi, akkor nézeget egy kicsit a kiságyban, vagy hintázik, vagy éppen "dumcsizgatunk" de egy idő után minden uncsi lesz, és bármit csinálok csak nyügizik. Ez nálatok is így volt? Ha már elkezdi használni a kezecskéit, és tud majd fogni, ugye könnyebb lesz valamivel? Gondolom akkor jobban le tudja majd magát kötni, illetve könnyebb lesz majd szórakoztatni. Vagy tévedek?
2011. febr. 13. 18:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%

Újra két hónapos anyukája vagyok. Nem mertem javasolni ezt, mert egyszer már leírtak, mint kegyetlen, gonosz anyát... De nekünk bejött, esti hisztinél hagytuk sírni. (Egyébként hajnali háromig is elkínozta magát - felvettük, hordoztuk, letettük, sírás. Ha hagytuk, fél óra alatt vége volt a műsornak és aludt.) Ma már minden hiszti nélkül elalszik a kiságyban, csak egy kicsit simizem. Csak annyit hadd javasoljak még, hogy ne vedd ki a kiságyból, hanem ott simogasd meg, hajolj oda hozzá, ölelgesd meg úgy 5 percenként.

Én is sírtam vele együtt, de megvigasztalt, mikor reggel kipihenten ébredt, ránk mosolygott...

2011. febr. 14. 11:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Szóval mások is átestek már ezen. Hát, remélem nálunk is be fog válni ez a módszer mint nálatok. Meg fogom próbálni hogy nem veszem ki, de most így elsőre még ezzel az egy kivétellel is elég szívszaggató volt. Ha meg üvölt és közben simizem vagy puszilom, akkor csak olaj a tűzre. De majd megpróbálom újra. Hátha hosszabb idő alatt meg fog így is nyugodni. De eddig még sosem hagytam ennyit sírni. Én úgy gondolom akkor kegyetlen lennék ha le sem sz.rnám, és hagyom üvölteni holott lenne más humánus megoldás, de nincs. Mindent próbáltam már, és egy 2 hónapos baba valóban ne legyen egész nap ébren. És még mindig alszik. Amihez lehet hogy az kell hogy 8-10 percet sírjon eleinte, de aztán felkel, és minőségi lesz az együttlétünk. Nem pedig úgy telik el a nap hogy most mondjuk már kb egy órája nyöszörög és mérgelődik...
2011. febr. 14. 11:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Még annyit had kérdezzek a kedves utolsó válasazdómtól hogy nálatok a napközbeni elalvásnál nem volt hiszti? Akkor letettétek és aludt? Csak este jött elő? És mennyi idő volt mire rövidült az elalvás előtti "műsor"? (Előre is nagyon köszönöm)
2011. febr. 14. 12:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Sok babának valóban olaj csak a tűzre ha felkapkodják,simogatják,ringatják!lehet azért sír mert már abból van elege,hogy felveszik,leteszik!Sok baba úgy nyugtatja magát,hogy alvás előtt sír!

Egy biztos:nem vagy csődtömeg!Szavaidból leírva nagyon is jó anya vagy!

Kitartás!!

2011. febr. 14. 20:32
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

2 hós anyukája vagyok.

A nappali alvás is akkor rendeződött, amikor az éjszakai normális kerékvágásba került. Először meg is rémültem, hogy mitől lett ilyen aluszékony ez a gyerek, mert nagyon sokat aludt az előzőekhez képest. Spontán alakult: pl. gyorsan bedobáltam a ruhát a mosógépbe, aztán rohantam vissza és vártam a hisztit, amiért 5 percre távol voltam, de nagy megdöbbenésemre elaludt. Hosszabban is aludt, mint előzőleg. Most már tudatosan figyelek rá: a figyelme kb. fél óra, ha nem jó már semmilyen játék, ha sírni kezd, tuti álmos. Sőt rászokott, hogy ilyenkor elfordul, egyik keze a szájában, másikkal takarja a szemét. Ilyenkor csak ülök mellette, néha megnézi, megvagyok-e még és alszik.

Persze nem tökéletes minden, vannak rossz napjaink, de lényegesen kipihentebbek vagyunk mi is, baba pedig nem ordítva ébred, mint régen, hanem mosollyal.

A nehéz estéink másfél hétig is eltartottak, nem volt könnyű, megértem, ha úgy érzed, megszakad a szíved. Nemegyszer gondoltam én is, nagyon rossz anya vagyok, kudarcot vallottam, de úgy gondolom, jobb lett a kislányom élete azóta. Kitartást neked és sok mosolyt a babódtól!

2011. febr. 14. 23:00
 16/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod. Remélem hamarosan nálunk is ilyen rendben mennek majd a dolgok. Minden jót nektek, és köszönöm a segítséget mindenkinek.
2011. febr. 15. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!