Kiváncsi lennék 9 hós babák napirendjére, alvás, evés, séta, mit mikor csináltok, mennyit esztek és alszotok stb? Kérlek írjatok! Egy 9 hós kislány bizonytalan anyukája :-)
Nekem napi 4-szer eszik, kb 100-150 gr-ot, attól függ, hogy mit adok neki, mellette még 5-ször szoptatom. Itt mindig lepontoznak érte, de nekem a védőnő azt mondta, hogy 1 éves korig nem kell kiváltani szoptatást. Én megfogadtam a tanácsát, mert szerintem is az anyatej a legegészségesebb neki. Mondjuk mellette nem eszik sokat, főzeléket nem is akar, inkább csak gyümölcsöt.
Reggel 7-kor kel, aludni kétszer szokott nap közben kb. 10-kor fél órát, meg 3 körül 1 órát. Este 8-kor fürdetés, és utána fél 9-9 körül alvás reggel 7-ig.
Az én fiam 8,5 hónapos.Általában 6-7 között kel reggel kb.1 órát fennt van és utána alszik legalább 10 óráig.
Ilyenkor megreggelizünk,ő általában gyümit,babapudingot vagy naturjoghurtot gyümipéppel.Utána játék, majd cicizés.Ezután elmegyünk sétálni(amig korán sötétedik ilyenkor szoktunk),majd ha hazaértünk ebédelünk.Próbálok főzeléket adni neki,de általában keveset eszik.Közben hazajön a nagyobbik fiam a suliból,játszik vele egy kicsit.Majd ismét szopi és alvás.Ez jó esetben 3-6ig eltart.Utána játék vacsi fürcsi,és cici,majd szunya!
Nagyjából ennyi!De vannak napok amikor megyünk valahova,akkor ez persze felborul!
8 és fél hónapos a fiam. Reggel fél 7-kor kel, 8-kor szopizik, utána 9 örül séta, alszik 30-40 percet. Fél 12-kor főzelék (kb 120 gramm) +szopi, fél 1-kor alvás kb. negyed 3-ig, fél 3 uzsi gyümi+szopi, fél 5-kor szundi 30 perc, fél 7 Sinlac (kb. 140 gramm), 7-kor fürcsi, utána szopi, 8-kor alvás 4 körül szopizik.
Nagyon jó így a napirendünk, nem nyűgös, kiegyensúlyozott baba.
5-6 között hajnali szopi (egyik cici), egyből visszalszik
fél 8-8: ébredés és szopi (másik cici) közös játék a nagyágyban
játék, háztartási tennivalók közös "intézése"
fél 10-10: tízórai (gyümölcs, 100-150g)
11 körül: kb. 1 óra alvás
fél 1-1: ebéd (főzelék husival vagy sajjtal, 150-200g)
játék
fél 3-3 séta: kb. 1 óra, de közben bealszik a manó így mikor hazaérünk kitolom az udvarra és ott alszik tovább
tehát fél 4 körül: kb. 1 óra alvás
ébredéskor uzsi (szopi)
játék
6-fél 7: vacsi (tejpép)
játék apával
fél 8 fürdés, jóéjt-szopi
8 alvás reggel 5-6-ig
nálunk a következő 1 nap:
6 körül kel, mert apa is akkor ébred... fél 7 -7 körül reggeli, 265 tápszer.
aztán játék, rendrakás...
9-9:30 körül gyümi 10óraira, joghurttal, v túrókrémmel
aztán alvás kb 1.5 óra
1 fél 2 felé ebéd. kb 200 gramm főzi husival, v tészta...
aztán séta, ha engedi az idő. ha kimegyünk, elalszik a kocsiban.
ha megjövünk, jászunk tovább.
4 negyed 5 körül uzsi, tejpép 150 mili vízből
aztán játszunk megint
fél 7 fürdés
7 vacsi 265 tápszrt
fél 8kor megy csicsikálni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!