Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes baba miért csak 6-7...

Anyatejes baba miért csak 6-7 hós kortól kaphat először húst? Betartjátok ezt?

Figyelt kérdés
Hozzátáplálási táblázatok, védőnők szerint.
2011. febr. 11. 18:02
 1/10 anonim ***** válasza:
én 6 hós koráig csak anyatejet adta, aztán a gyümölcsöket, zöldségeket és aztán jöttek a húsosok. biztos voltunk 7,5 hósak, mire húst is kapott, szerintem.
2011. febr. 11. 18:05
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Az én fiam tápszeres és neki is csak 6-7 hótól lehet adni, mert nem brják úgy megemészteni.
2011. febr. 11. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét gyerekem 6 hónapos korig kizárólag anyatejes volt. addig elég nekik az anyatej, minden szükséges anyaghoz, vitaminhoz hozzájutnak belőle. A vas picit kevesebb, de ha elkezdődik a hozzátáplálás, hamar pótolják.

6 hónaposan jött a tej mellé gyümi, zöldség. Húst 8 hónaposan kaptak először.

2011. febr. 11. 18:17
 4/10 anonim ***** válasza:
fél éves volt a fiam,amikor elkezdtem a hozzátáplálást és hét hónaposan kapott először húst
2011. febr. 11. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Betartottam, természetesen. Az enyémek is fél éves korukig csak anyatejet kaptak, utána kezdtem adni a gyümölcsöket, 7 hónaposan a zöldségeket, majd csak 8 hónapos koruktól a húst. Az anyatejben bár kevesebb a vas, de sokkal jobban hasznosul, mint bármi más bevitt táplálékból. Különben se érdemes össze-vissza etetni a babákat, hisz a gyomruknak, meg a többi emésztőszervnek is meg kell érni ahhoz, hogy fel tudják dolgozni, fel tudják szívni a szilárd táplálékban lévő anyagokat.
2011. febr. 11. 19:17
 6/10 anonim ***** válasza:
8 hósan kapott először húst a lányom.
2011. febr. 11. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat, offolok! Ezt olvassátok el. Az első recept. Mikor megláttam azt hittem le..opom magam...! Bélszin egy 4 hónapos csecsemőnek???

[link]

Az első zöldségpüré (4. hónaptól)

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 db kb. 50g-os burgonya, 100 g sárgarépa, 20 g bélszín, 1 evőkanál (kb. 10 g) vaj

Energiatartalom: kb. 740 kJ (180 kcal)

6 g fehérje, 9 g zsír, 17 g szénhidrát

Előkészítési idő: kb. 10 perc

Főzési idő: 15-20 perc

2011. febr. 11. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Ismerem a könyvet, amiből a recept való. Még a lányom volt kicsi, mikor vettem... a lányom 15 éves... Szóval a könyv sem mai gyerek :) Különben ez egy német könyv magyar fordítása, a hozzátáplálás irányelvei pedig nem csak időszakonként, de országonként is nagyon eltérőek.
2011. febr. 11. 23:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi nem tartottuk be, mert az orvossal egyetértésben elkezdtem a hozzátáplálást 5 hónaposan. Azt gondoltam, hogy mindenképpen csak anyatejet kap a 6. hónapig, de őt nagyon érdekelték már az ételek, már kivette a kanalat a kezemből, egyedül tudott ülni és növesztett 4 fogat 5 hónapos korára.

Valamivel 6 hónapos kora előtt kapott csirkét, d nem volt érte oda, így pár hét múlva próbáltam újra, akkor már tetszett neki.

2011. febr. 11. 23:24
 10/10 anonim ***** válasza:
még ha csak a bélszín lenne! De majdnem minden 5 hónapos kortól ajánlott ételben van tej, sőt, az egyikben tejszín, ja meg málna.....háááát....
2011. febr. 12. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!