Tényleg egyedül kell ennie egy egy éves babának?
Megnyugtatlak.
20 hónapos jól fejlett lányom van. Nála is előfordul még, hogy jobban megdönti a poharat és magára löttyinti.
Engedned kell, hogy koszoljon, különben nem fogja megtanulni. Te sem úgy születtél, hogy királynőként ettél.
Amit én csinálok és már magától is tudja. Előke elé. Ruha ujja könyékig feltűrve mindkét kezén (néha ez sem elég) ölébe dupla réteg konyharuha, vagy vastag frottírosból elég egy réteg is.
Kezébe kanál, és te is vegyél a kezedbe egyet. Mutasd neki hogy fogja meg. Először persze nem tudja, de majd szép lassan rájön, hogy ha kajcsit akar akkor hogy kell megfogni. Össze vissza fog kanalazni, lecsorgatja stb. Nem szabad érte megszidni, olyan aranyos ahogy próbálkozik.
Nekem volt, hogy még a homloka is leveses volt :) No meg minden étkezés után konyha takarítás...de most már egészen jól boldogul (augusztusban megy bölcsibe) maga elé rakja a konyharuhát, kéri a kanalat stb. Ebéd után iszik még, ilyesmi.
Viszont ha olyan napja van akkor szépen hátradől a székében és elvárja, hogy lapátoljam neki a kaját :D hát erről szerintem majd leszoktatják.
Szóval 1 évesen nem kell még, csak hagyd próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!