Mennyibe kerül a tápszer receptre és a nélkül? Igaz, hogy csak fél éves koráig írják fel? És mondjuk 7 hónaposan váltom ki a receptet akkor, hogy adják?
1. Amit mi használtunk receptre: 900 Ft körül volt, anélkül 2.100 Ft.
2. Igen igaz. Tehát 1-es tápit írnak csak receptre (kivétel talán csak, ha a babának valami miatt különleges antirefluxos, vagy egyéb tápi kell)
3. Ha hét hónaposan váltod ki a receptet ugyanannyiba kerül mint hat hós korában :-)Ha azonos tápszert akarsz kiváltani.
Tapasztalatom szerint a DM-es tápi nagyon jó (bio) és talán a legjobb árban van a piacon. Kisfiamnak a DM-eseket adtam felváltva a Milupával (immunerősítős fajta volt).
Ha van bevált tápszered, akkor próbálj meg még felíratni, mert hat hónapos korig adják receptre. A receptet később is beválthatod, talán három hónapig és sokat megtakaríthatsz így! Egyáltalán nem gond, ha az egyes tápit eszi hat hós kora után is. Miután pontosan sem a védőnő sem az orvos nem tudta megmondani miben különböznek a 0,1,2,3 tápszerek egymástól, összehasonlítottam a beltartalmukat, nem sok különbséget találtam. Azt viszont igen, hogy míg az egyes tápiban 900 g van, a 2-es tápiban azonos áron, illetve drágábban már csak 600 g, úgy hogy az összetételében minimális a különbség.
Persze ennek ellenére én is adtam mindig a korának megfelelő tápiból is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!