Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Testvérek között mekkora...

Gréta0215 kérdése:

Testvérek között mekkora korkülömbség a legmegfelelőbb, persze ha Isten is úgy akarja?

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Én a 3 év mellett voksolok. Bár az enyémek közt 5 év van...
2011. febr. 9. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is 3, vagy esetleg 4. Persze minél kisebb a korkülönbség később annál könnyebb, de eleinte sokkal inkább nehezebb.
2011. febr. 9. 10:18
 3/7 szikra veronika ***** válasza:
Nálunk 18 hónap van a két gyerkőc között.l Szerintem ez az ideális, de szerintem mindenki maga tudja.
2011. febr. 9. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, miben legyen ideális az a korkülönbség. Mindig van előny és hátrány.

Ha azt akarod, hogy minél jobban összenőjenek, társak legyenek, optimális az 1-1,5 év, de ilyenkor még sok a manuális tennivaló a két gyerekkel.

Ha minél jobban ki akarod használni az otthon töltött éveket, akkor 3 év, de elég kemény a testvérféltékenység.

Ha szeretnéd, hogy a nagyobb már önállóbb legyen, és többet tudj foglalkozni a picivel, jöhet a 4-5 év. Ilyenkor azonban nagyon eltérőek a 2 gyerek igényei, nehéz összehangolni, hogy mindenkinek jó legyen, és a nagyra is jellemző még a féltékenység.

Ha azt akarod, hogy teljesen önálló legyen a nagy, vagy ki akarod tolni a babázás idejét, legyen köztük minimum 10 év. Így még segítséged is akad a baba körül, de a pici testvér mellett is szinte egykeként fog felnőni.

Én szinte mindegyiket kipróbáltam. 17, 13, 12 és másfél évesek a gyerekeim, és a kicsi 2. szülinapja körül várjuk a tesót. Nekem a legjobban az 1 év jött be, de valójában komoly gondom egyikkel sem volt.

2011. febr. 9. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
3 évre szavazok.
2011. febr. 9. 11:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Köztem és bátyám közt 3 év van. Szerintem tök jó. Kell a 3 év mert így a nagy is jobban érdeklődik a pici iránt és nagyobb korban meg nem túl nagy a korkülönbség. Szerintem így ideális. De mindenki maga dönti el neki mi a legjobb :)
2011. febr. 9. 11:39
 7/7 Nigra ***** válasza:
Számomra minimum 10év az ideális...bár nekünk egy van, és nem nagyon szeretnénk többet :)
2011. febr. 9. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!