10 hós babának milyen első cipőt? Siesta, richter esetleg elephanten? Melyik a jobb?
szia!
én konkrét márkát nem írok (bár nekünk elephanten volt) de az a lényeg hogy hajlékony talpú, könnyű, bőr kifejezetten "első lépés" kiscipőt válassz a márka ezek közül lehet bármelyik bár a siesta kicsit merev szerintem kevesebb mozgásteret hagy a pici lábának, de többet szeretik ezt a márkát is!
Az én lányom is elefántosat kapott :D
Szerintem nagyon jó! Ő két-három hete megy, és néha a boltokba már engedjük egyedül nézelődni, de utcán még nem használjuk/használtuk. Ha nem muszáj, akkor tényleg jobb, ha a lakásba zokniba mászkál. Nekünk muszáj volt, mert kacsalábas cipőhasználatot írt elő az ortopéd orvos :(
A cipő attól függ, hogy esetleg nem dől-e be a babád bokája, kifelé, vagy befelé "csámpáz" Vagy teljesen szabályosan tartja a lábait.
Ha minden oké, akkor a felsoroltak közül bármelyik jó.
Ha bedől a bokája, akkor kell szupináló cipő (a kacsalábazást régen javasolták rá, nem is értem az előző hozzászóló orvosát... na, mindegy nem az én dolgom.)
Igen,még csak lépeget. Voltunk ortopédián,semmi extra javaslatot nem kaptunk ezzel kacsolatban. Annyi van írva,hogy elindulás után keménykérgű cipő viselése.
Szerintem a jobb lába bokától kicsit kifelé fordul,de erre semmit nem javasoltak.
A kacsalábaztatás az mi?
Én ma néztem a Siestákat (anyámmal), és nagyot csalódtam.
Szerintem nagyon nehéz és merev a cipő.
Anno anyám nekünk is Siestát vett, de azt mondta, hogy egyáltalán nem ilyen volt.
Itt már elég sok jót írtak az Elefanten cipőkről, úgyhogy én megnézem inkább azt, hátha jobb.
A Siesta nálam tuti kiesett!
Az én orvosom javasolta a kacsalábaztatást! :(
Én sem örülök neki, főleg, hogy amikor voltunk, akkor még csak kézen fogva ment, és miután egyedül elindult már nem tette annyira úgy a lábát-néha még, főleg ha fáradt, befelé fordítja az egyik lábfejét. Viszont mind a háziorvos, mind a védőnő helyeselte ezt a módszert, sőt az anyukám is anno az öcsémnek így adta rá a cipőt, mert neki is ilyen volt a lába. Készülünk menni egy gyógytornászhoz, meglátom ő mit mond. Nem csak ezért, alapjáraton sem vagyok megelégedve az ortopéd orvossal! :(
Siesta és Siesta között is van különbség!
Amit az Auchanban vagy a Corában lehet néha akciósan kapni, annak tényleg nagyon merev, kemény a talpa. Kinézetre is nagyon silány.
Viszont a Brendonban vagy rendes márkaboltban normális, hajlékony talpú Siestát lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!