Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van ilyen, hogy 5 hetes baba...

Van ilyen, hogy 5 hetes baba nem tud elaludni?

Figyelt kérdés
úgy veszem észre, sokat nyűglődik alvás előtt, álmos, nem fáj a hasa, de nem megy neki az alvás. ilyenkor ringatom kicsit és akkor elalszik. van ilyen? hogyan lehetne rászoktatni, hogy ne kelljen ringatni?
2011. febr. 7. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Mikor már annyira fáradt, akkor lehet hogy nem tud elaludni. Ne szoktasd a ringatáshoz, inkább vedd magadhoz, vagy tedd cicire. Esetleg ha cumizik adj neki olyankor.
2011. febr. 7. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
5 hetesen még írtó pici, szerintem egyszerűen az a baja, hogy nem érzi magát biztonságban a kiságyban egyedül...szerintem ilyenkor nyugodtan altasd az öledben, nem fog hozzászokni, az én fiam 4 hónapos, nagyon sokat aludt ölben, most mégis el tud úgy aludni, hogy leteszem az ágyba és simizem.Valamiért nem megy még neki,ne hagy nyűglődni szerintem, még olyan pici
2011. febr. 7. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan ringasd, az elején én is próbálkoztam, most már sajnálom azt az időt 8kb 2-3 hét), amikor hagytam néha sírni és nem ringattam eleget, mert próbáltam rávenni,aludjon egyedül. Sokáig szopizott, arra aludt el legtöbbször, tartottam is tőle, mi lesz így z elalvással. 15 hónaposan hagyta abba a szopit, azóta egyedül alszik el, 2-3 nap alatt átállt. Hiszek benne, ez azért is van, mert mindig ott voltam mellette, amikor hívott. Van, aki ellenzi biztos, hogy én vélekedem, de nem bántam meg, hogy így csináltam. A következő babánál is hasonlóan fogok viselkedni. Olyan hamar felnőnek, fontos, hogy biztoságban érezzék magukat és ezt leginkább te tudod megadni neki. Hallgass a szívedre, mindent csinálj úgy! Ha ringatni akarod, ringasd, ha nem akkor csináld úgy!
2011. febr. 7. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:

én nem szoktattam kézbe a lányom, hanem a kiságyban feküdt és simiztük a fejét, a hátát, közben bőszen cumizott, így aludt el. most, hogy elmúlt 1 éves, többször előfordul, hogy a kezemben, vagy rámborulva alszik el. de nem bánom, mert így egyrészt nyugodtabban és gyorsabban elalszik, főleg ha fáj valamilye, vagy már nagyon fáradt. végül is ezért vagyunk.

de ha elég neki a közelséged, akkor nem kell feltétlenül ringatni, elég, ha lehet, ha mellette vagy, simogatod, fogod a kis kezét...stb. először ezt próbáld ki, és ha nem jön be, akkor jöhet a ringatás. de ha ajánlhatom nem sétálj vele, mert 8-10 kg-mal az már igazán megterhelő:-)

2011. febr. 7. 22:02
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm.

én is sokszor cicin nyugtatom, altatom el. jó olvasni, hogy más is csinálta így. a simogatás nem segít, neki úgy érzem testközelség kell ilyenkor.

2011. febr. 8. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!