Előfordulhat, hogy egy pár hónapos baba ha sokat beszélnek hozzá, akkor fél éves korára mond pár szót? Vagy mikor szólal meg először?
Lányom születése óta sokat van a dédivel, napi több órát. Dédi tanítónéni volt, tudja hogy kell bánni egy gyerekkel. Mindig énekelnek, mondókáznak, mesél neki, játszanak, nézelődnek. Lányom hamar szépen "énekelt", "beszélgetett". Most 7,5 hós, már vannak szókezdemények. Mama, papa, apa, kaki, tátá, pápá, búbú, hápháp.
Minden baba másképp fejlődik, lehet, hogy már akkor vannak "értelmes" szavai, de azért csodát ne várjunk tőlük:-)
Mért akarod, hogy fél évesen beszéljen? Akkor még csak gagyognak, sőt inkább csak próbálgatják a hangukat.
A beszéd majd csak 1-2 éves koruk között fejlődik jobban.
Szerintem ez nem csak attól függ,hogy mennyit beszélnek hozzá,hanem attól is,hogy akar-e a baba beszélni.
Anyukám szerint én 9 hónaposan már rengeteg szót tudtam,pedig nem volt olyan sok ideje rám,mint nekem a fiamra.
Én állandóan beszélek meg énekelek a kisfiamnak,tud is sok mindent,de inkább halandzsázik. Akkor mond értelmes szavakat,hogyha nem figyelünk rá.
Amelyik babához többet beszélnek nyilván hamarabb kezd el beszélni. Vagy,hogyha nem akar beszélni akkor valószínűleg később ,de akkor nagyon sok mindent fog mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!