Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miből gondoljátok, hogy...

Miből gondoljátok, hogy tévesen riasztott a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés

Már többször olvastam itt, többen írtátok, hogy több alkalommal is tévesen riasztott. Most megint eszebe jutott ez a kérdés.

Nekünk is van, Angelcare típusú, nem a bébiőrös.

Ha hosszabb ideig kimarad a légzés, pittyen egy hangosat figyelmeztetésként, majd ha továbbra sincs mozgás, akkor ütemesen hangosan sípolni kezd.

Na, egyszer arra ugrottam ki az ágyból, hogy pittyent ( nem az elem merülése volt, mert azt is jelzi), rohantam a gyerekhez és ficergett. Biztos vagyok benne, hogy a pittyenéstől vett levegőt és rendeződött minden. Ilyenkor szerintem nem lehet megmondani, hogy tényleg hosszabb ideig nem vett levegőt, mert nem voltam ott, pont ez a légézsfigyelő lényege.

Aki azt gondolja, hogy téves volt, az tulajdonképpen miből hiszi ezt? MIkor sípolt tévesen?

Nem mintha ez bármit is befolyásolna, de kíváncsivá tettetek. Tegnap is volt egy erre utaló kérdés, vagyis a válaszokban volt.

2011. febr. 6. 14:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

pici babáknál tök normális, hogy kimarad egy-egy lélegzet! :) a pittyenéstől kicsit kirántódnak a mély álomból és vesznek levegőt. ez nem téves riasztás és nem is pánik helyzet, ilyen előfordul.

nálunk úgy voltak a téves riasztások, hogy 2 hónapos babámat mindig a kiságy rácsának támasztva az oldalára fektettem. beriasztott, rohantam hozzá, ő meg nézett rám döbbenten. aztán a következő, következő, stb. éjszaka is riasztott, mikor már tök nyugodtan mentem oda és nem kaptam fel, csak néztem. nyitva volt a szeme, nézelődött és nem az oldalán feküdt hanem félig a hátán. akkor esett le, hogy próbált a hátára fordulni de mivel a kiságynak támasztva tettem le így szegény nem tudott ráadásul annyira nyomta a matrac szélét, hogy beszorította és a légzésfigyelő nem érzékelte :) szóval elég egyértelmű volt nálunk. attól kezdve hátára fektettem és nem volt több riasztás.

Az első válaszolónak abban igaza van, hogy ha a hirtelen bölcsőhalál' miatt riaszt a légzésfigyelő akkor semmi nem fogja felébreszteni csak a lélegeztetés segíthet, de annyi más oka lehet, hogy nem vesz levegőt és tényleg még annyira új dolog nekik a lélegzés, hogy egy mélyebb álomban elfelejtődhet

2011. febr. 6. 15:13
 12/22 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom, hogy az első válaszoló azt hiszi, hogy a légzésfigyelő feladta az újraélesztés. Szerintem csak arra gondol, hogy bölcsőhalálnál már csak az újraélesztés segít.

Szerintem a bölcsőhalál akkor áll be, ha nincs légzésfigyelőnk ami kicsit megébresztené a babát, vagy nem rázza fel senki.Aztán lehet, hogy a gép mellett is bekövetkezik súlyos esetben, nem tudom, nem vagyok szakember.

Visszatérve a kérdésemre, eddig egy olyan válasz jött ahol tényleg téves lehetett a risztás, az ébren lévő babánál.

Köszönöm a válaszokat, nagyjából én is így gondolom ahogy Ti.

2011. febr. 6. 15:13
 13/22 anonim ***** válasza:

kérdező, a bölcsőhalál bekövetkezik akkor is ha van légzésfigyelő. csak akkor nem reggel találod meg hanem míg kiér a mentő újraéleszted és így van esély. a bölcsőhalálból nem hozod vissza a csecsemőt egy rázással.

de ne is beszéljünk ilyenről!

2011. febr. 6. 15:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Nekem 9 hónapos volt a fiam, amikor egyszer nappali alvás közben hallom hogy csippan valami. Először azt sem tudtam mi az, mert sose csippant be a légzésfigyelője, aztán amikor elkezdett sipolni folyamatosan, olyan erővel rontottam be a szobájába, hogy majdnem kiszakadt az ajtaja...

Drága fiam pedig elérte a kiságy tetejét, és vigyorogva csimpaszkodott rajta... (lába a levegőben, persze, hogy nem érzékel mozgást...) Az ütő megállt bennem. Na aznap estére már kiszedtük az ágyából a légzésfigyelőt...

Most 13 és fél hónapos, 2 hete beteg volt, megfázott, köhögött éjjel is, akkor viszont visszatettem 1 hétre, nyugodtabb voltam.

2011. febr. 6. 15:31
 15/22 anonim ***** válasza:
11%

Én érdekesnek találom, hogy akinek van légzésfigyelője, mind azt hiszi, hogy legalább egyszer megmentette már a gyereke életét a kütyü. A bölcsőhalál rendkívül ritka, még annál is ritkább egészséges, normál súlyú újszülötteknél. Ha mindenkinek igaza lenne, és a csodaéletmentő légzésfigyelő mentette volna meg a gyereke életét, akkor azoknál, akiknél nincs légzésfigyelő sokkal magassabbnak kellene lennie a bölcsőhalálnak. Pedig dehogy!

Egy pittyenés nem hoz vissza senkit a bölcsőhalálból, akit meg felébreszt, az csak aludt, és vett volna levegőt a gyerek pittyenés nélkül is. :)

Nekem nem fáj ki mire költi feleslegesen a pénzét, de ez is csak egy marketingfogás, mint annyi sok más is a bababizniszben.

Akit megnyugtat az vegye, de ha nem tud újraéleszteni, akkor nem tudja a csecsemőjét se megmenteni senki. Ha meg felébrdet a pittytől, akkor felébredt volna pitty nélkül is.

2011. febr. 6. 15:34
 16/22 anonim ***** válasza:
71%

Szerencsére manapság valóban ritka a bölcsőhalál,de éppen tavaj októberben halt meg egy ismerősöm babája bölcsőhalálban.Csupán 4 hós volt és a babakocsiba aludt!Az ágyában volt légzésfigyelő,de ki az aki átrakja az ágyból a kocsiba sétáláskor,esetleg ha vendégségbe mennek?Valószínűleg ha az ágyikóban alszik a baba,akkor is megtörténik de lehet,hogy tudtak volna segíteni,így pedig már a halott babát találták a kocsiba feküdni!

Amúgy nálunk is volt riasztás,valószínűleg tényleg elfelejtett a kisfiam levegőt venni,mivel ez kb 3X fordult elő,tehát a légzésfigyelő jól működött.

2011. febr. 6. 16:45
 17/22 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok híve, de az utolsónak: a napokban láttam pelenkára csiptethető légzésfigyelőt. Ugyanúgy riaszt meg rezeg mint a lapos amire rá kell feküdni, csak ezt a pelusra kell csiptetni a hasnál, a has mozgását figyeli. Ismerősödnek épp jó lett volna. :(
2011. febr. 6. 16:48
 18/22 anonim ***** válasza:
46%
Nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van. Sokszor riasztott tévesen. Egyszer elfelejtettem kikapcsolni amikor kivettem a kislányom kb. 10 perc után kezdett sípolni. Úgyhogy erről ennyit.
2011. febr. 6. 17:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Egyszer feltűnően sokszor riasztott a légzésfigyelő. Párommal direkt figyeltük, hogy tévesen riaszt-e, vagy van oka. Én a kiságy mellé ültem, néztem, hogy a gyerek vesz-e levegőt, férjem pedig azt nézte, hogy villog-e. Pár perc alatt többször is riasztott, pedig a gyerek vett levegőt! Szóval mi innen tudjuk.
2011. febr. 6. 18:03
 20/22 anonim ***** válasza:
28%

Nézd én megkérdeztem csecsemőorvos barátnőmet, védőnőt, ÁNTSZ vezető főorvosát, nőgyógyász ismerősőmet, utána olvastam a neten.

Mindannyian egymástól függetlenül azt mondták, a légzésfigyelőnek akkor van értelme, ha újra tudod éleszteni a babát. És amikor bejött divatba, akkor csakúgy lehetett kapni, hogy részt vettél tanfolyamon.

Na most lehet sértegetni, de így kezdtem a kommentemet, mert én nem vagyok kompetens, két gyerekem felnőtt ugyan és jómagam is enélkül, viszont a fent említett ismerőseiről el tudom képzelni, hogy érdemben hozzá tudnak szólni, így rájuk hagyatkozom. És inkább elhiszem, amit ők mondanak, mint egy ismeretlennek, aki ki tudja mivel foglalkozik és csak addig terjed a tudása, hogy a másikat sértegesse.

Egyébként csecsemőorvos ismerősőmnek volt, de eszébe nem jutott használni, azt mondta semmire nem jó. Pedig ő újra tudta volna éleszteni a babát.

Ja és egyébként azért sem hiszek ebben, mivel egyetlen ismerősőmnek sem volt és mindnek él és virul a gyereke. Tehát ha kimarad is a légzés, az teljesen természetes és mindenféle pittyegés nélkül újraindul. Mert figyeld meg, akinek nincs légzésfigyelője, annál a gyereknél sosem maradt ki a légzés. Akinek van, rendszeresen előfordul riasztás. Vagy hogy van ez, a gyerek tudja van alattam kütyü, nyugodtan nem lélegezhetek, a többi gyerek meg lélegzik szorgalmasan, mert nincs kütyü?

És egyébként is komolyan azt hinni, hogy egy párezer forintos, elemes kütyü megbízhatóan működik, egyszerűen nevetséges.

De egyébként ezek az én érveim, én ezek miatt gondolom, hogy tévesen riaszt és ezt engedd meg nekem.

2011. febr. 6. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!