Változik valami, ha betölti a baba az 1 évet? Csak mert sokan úgy várjuk/várják ezt az időpontot (köztük én is), mintha valami nagy változás kezdete lenne.
Én már a második gyerekkel élem meg ezt ,de semmi nem változik. Az enyémek amúgyis későn kezdtek el járni: a lányom 15 hónaposan, ő most 4 éves, a fiam sem jár még most 13 hónaposan. Talán az étkezésben van változás, mostmár bátrabb vagyok sok mindennel. Szinte azt eszi amit mi, kivéve a tejet. Meg persze egyre okosabb, egyre több mindent ért. De az se törvényszerű, hogy az első szülinapjára kimondja az első szót, főleg nem azt, hogy anya. Pedig mindenki ezt várná.
A lányomat annakidején lenyűgözte a torta, a gyertya és a tüzijáték. A fiam nem igazán foglalkozott vele.
Van amiben könnyebb, van amiben nehezebb.1 éves kor elött még te diktálsz, utána már nem biztos.
A hétköznapok minden kép egyre könnyebbek, jobban tudsz haladni a házimunkával, már nem kell feltétlenül 2 fele főzni, egyre önállóbb a baba, jobban elvan egyedül.Viszont ez nehezíti is dolgokat, mert egyre kíváncsi, egyre több lesz a baleset.
Minden korszaknak megvan a maga szépsége, és a maga hátránya.
Ahogy anyu szokta mondani: Amíg kicsi azt várjuk hogy nöljön, ha meg megnőtt azt kívánjuk bár még kicsi lenne.
Inkább az étkezésben vettem észre változást: több dolgot adok neki nyugodt szívvel. Pl. mikor mi a kávézunk és esszük hozzá a győri kekszet, ha kér, neki is adok stb.
A fejlődésbeli változások természetesek, ahhoz nem kell 1 évesnek lenni, folyamatosan csodálkozunk a párommal, hogy miket tud, miket csinál sokszor ez a pici emberke, sokszor csak ámulunk-bámulunk. Eddig az egy évet, most meg a 2 éves szülinapot várjuk, persze közben meg nem akarjuk, hogy olyan gyorsan teljen az idő, de mostanság mintha kétszer olyan gyorsan futna mint régebben... :o(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!