Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hós babánál nagy gáz ha...

16 hós babánál nagy gáz ha szivesen eszik pépes kaját? Van hogy le turmixolom neki.

Figyelt kérdés
eszi a darabosat csak nem mindig akarja,vagyis inkább nem eszik annyit belöle.amugy ügyesen és szépenn rág.
2011. febr. 4. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Pedig szoktasd rá a rágásra, mert a fogai épsége múlik majd ezen.
2011. febr. 4. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van, 14 hónapos a fiam, és ha nagyon darabos a kaja, fele annyit sem eszik meg belőle, mint egyébként. Nálunk sincs gond a rágással, pici kora óta nem pépesítek, csak botmixerezek neki. Szerintem ha nem mindent turmixolsz, meg lehet találni azt az egészséges középutat, amivel te is és a gyerkőc is meg lesz elégedve. Te azért, mert eszik rendesen, ő azért, mert rághat is....

A saláta, spenót, sóska stb főzeléket magunknak is turmixolom, miért ne lehetne a gyerkőcnek is ilyeneket. Meg a husit is kell azért, ha nincs még, vagy kevés rágófoga van.

2011. febr. 4. 20:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Az nem gond szerintem, ha néha turmixolsz neki, de ne azért, mert nem eszi meg a darabosat.

Én is turmixolok néha gyümölcsöket a fiamnak, 15 hónapos és dobálok bele keksz vagy babapiskóta darabokat, de nem azért, mert nem eszi meg a darabosat, hanem mert nagyon szereti ezt a desszertet.

És jóhogy a pépesből többet tud megenni, hiszen több fér így a pocakjába.

De szerintem se csinálj belőle rendszert és nagyon gyorsan kezdjed el a darabosra szoktatni, mert tényleg a fogainak sem tesz jót, ha nem tanulja meg használni őket. Az én fiamnak még csak 3 foga van, de már fog nélkül is ügyesen ette a darabosabb kaját. Most már a husit is csak picikre vagdosom neki és megeszi úgy, ezt eszembe sem jutna leturmixolni.

2011. febr. 5. 07:46
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.darabosan eszi már az ételt,de vannak napjai amikor nem akar enni ,ilyenkor turmixolok és igy sikeres a probalkozás.eszik mindent szépen,én arra gondolok hogy jön hátul egy rágofoga és lehet ezért nem akar rágni,minden fognál ezt gondolom,lehet ezért?szendivicset is eszik már ,szalámikat ,husit is .szoval nincs baj csak mondom néha nem eszi igy.
2011. febr. 5. 11:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát, éppen ez jellemző most az én 16 hónapos kisfiamra is. Folyamatosan jöttek a szemfogak+kisőrlők, most meg pár hete be van gyulladva a torka és a mandulái. Az orvos mondta, hoyg emiatt sem kér darabosat. Azért nem mindent turmixolok, de tudom, hoyg ha nem pépes eléggé, nem eszi meg. Néha adok neki kölesgolyót, bulátát és kekszet is, hogy rágjon, de remélem, már nem tart sokáig ez az időszak...
2011. febr. 5. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!