16 hós babánál nagy gáz ha szivesen eszik pépes kaját? Van hogy le turmixolom neki.
Nálunk is ez van, 14 hónapos a fiam, és ha nagyon darabos a kaja, fele annyit sem eszik meg belőle, mint egyébként. Nálunk sincs gond a rágással, pici kora óta nem pépesítek, csak botmixerezek neki. Szerintem ha nem mindent turmixolsz, meg lehet találni azt az egészséges középutat, amivel te is és a gyerkőc is meg lesz elégedve. Te azért, mert eszik rendesen, ő azért, mert rághat is....
A saláta, spenót, sóska stb főzeléket magunknak is turmixolom, miért ne lehetne a gyerkőcnek is ilyeneket. Meg a husit is kell azért, ha nincs még, vagy kevés rágófoga van.
Az nem gond szerintem, ha néha turmixolsz neki, de ne azért, mert nem eszi meg a darabosat.
Én is turmixolok néha gyümölcsöket a fiamnak, 15 hónapos és dobálok bele keksz vagy babapiskóta darabokat, de nem azért, mert nem eszi meg a darabosat, hanem mert nagyon szereti ezt a desszertet.
És jóhogy a pépesből többet tud megenni, hiszen több fér így a pocakjába.
De szerintem se csinálj belőle rendszert és nagyon gyorsan kezdjed el a darabosra szoktatni, mert tényleg a fogainak sem tesz jót, ha nem tanulja meg használni őket. Az én fiamnak még csak 3 foga van, de már fog nélkül is ügyesen ette a darabosabb kaját. Most már a husit is csak picikre vagdosom neki és megeszi úgy, ezt eszembe sem jutna leturmixolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!