Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondtok, be kell hidegben...

Mit mondtok, be kell hidegben kötni sállal a gyerekek száját, hogy ne szedjék be a hideg levegőt?

Figyelt kérdés
23 hónaposom egyrészt nem tűri a dolgot és én sem vagyok ennek a híve szerintetek?
2011. febr. 4. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A gyerek száj illetve orrnyílását TILOS eltakarni, legyen az egy vagy huszonegy hónapos.
2011. febr. 4. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:

a száját sose kötöttem be csak a nyakát!

én se vagyok a hive.. nem tudom ki találta ki a hideg levegő nem árt a tüdejének.

3/12 anonim ***** válasza:
Nem valami jó ötlet bekötni a száját. Gondold végig. Kilégzéskor pára is távozik, ez átnedvesíti a sálat, így már egy hideg, nedves valami van a szája előtt. Nem valami kellemes és nem is egészséges. Én sosem szoktam, csak a nyakát bugyolálom be.
 4/12 anonim ***** válasza:

Sosem kötöttem be egyiknek a száját sem, a nagy még sálat se nagyon tűrte/tűri magán.

A kicsinek -22 hónapos-se kötöttem be

5/12 anonim ***** válasza:

A szájbekötéssel csak az a gond, hogy ha véletlenül akár egyet is szippant a kinti hideg levegőből a páradús meleg levegő után, amit a sál alól szított, az biztos megfázás.

Gondold csak végig: te kivinnéd akár egy pillanatra is a kicsit forró teás inhalálás után? Mert ez ugyanaz.

Egyébként az orrban vannak melegítő járatok, a torokban pedig a mandula védi a légcsövet a közvetlen hideg levegő hatásától...

2011. febr. 4. 12:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Sosem tettem sálat se a nyakukra, se a szájukra, se sehova!

Mert mi van, ha benyelik a hideg levegőt? Az ég adta világon semmi bajuk nem lett akkorsem, amikor mínusz 9 fokban kint rohangáltak és röhögtek.

A torkuk nem ettől gyullad be

2011. febr. 4. 14:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem kell és nem is szabad.
2011. febr. 4. 14:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem anno mindig betekerték, állandóan beteg voltam :( Ráadásul asztmás.

Én már nem teszem és láss csodát a kicsim még csak 1* volt beteg azt is az apjától kapta el. Igaz anyukám egyfolytában szekál, hogy tekerjem be stb...

Amúgy rengeteg picit látok csak a szeme pislákol ki szegénykének.

2011. febr. 4. 14:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Nagyon orulok a kerdesnek meg a valaszoknak is az en kislanyom9hos es mindig bekotom a szajat mert az anyukam mindig ram szolt hogy kossem be hogy ne szivjon hideg levegot a gyerek hat ezentul nem fogom koszonom nektek
2011. febr. 4. 15:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Sosem kötöttem be a száját,csak a nyakát.20 hónapos és még csak 1x volt beteg.
2011. febr. 4. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!