A gyermekágyi segélyt szülés elött 28 nappal már igenybe lehet venni ugy tudom. Ez igaz? Viszont ez 28 naptári nap vagy pedig 28 munkanap?
Szia!
28 naptári nap vagyis kiírás előtti 4 hét! Jövőhéten adom be.
szia
igen, a kiírt szülési dátumhoz képest lehet 28nappal hamarabb szülési szabira menni.Az orvos ad papírt róla, h mikor vagy 28 nappal szülés előtt.Ez is olyan rózsaszínes papír mint a tp.-es csak az Állományba vételt húzzák alá rajta, ezt kell leadni.A munkanapot+ naptári napot azt annyira nem tudom nem vagyok szakértő, de én gondolom, mivel ez szülési szabi így fizetett szabadság viszont beleszámít a hét minden napja, nekem így volt.Magyarul én pl.31.-ére voltam kíirva így előtte 4.-étől voltam szabin amíg meg nem szültem.
ha nem erre lettél volna kíváncsi akkor bocsi:)
lemaradt:leadod a papírokat és a kitöltött tgys igénylőt a munkahelyen és ők intézik a többit.( adnak bent nyomtatványt de van neten is!)
ha megszületett a babóca akkor ha megvan a szül.anyakönyvi kiv.+ baba taj kártya(erre heteket kell várni,kb2 hét)akkor ezeket beviszed,megírod az új tgys igénylőt ott és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!