Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ellenzi sok anyuka a...

Miért ellenzi sok anyuka a cumisüveg használatát?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már itt, hogy nem itatják a babákat cumisüvegből, meg hallottam, hogy a lefejt tejet fecskendőből meg pohárból adják a kicsiknek! Miért van ez?

Szerintem hülyeség mondjuk.

2011. febr. 3. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"A mellet ugyanis nem szívni kell, hanem speciális szopómozdulattal szopni. Nem csoda, hogy nem jött belőle a tej..."

Ezen megakadt a szemem...

És a mellszívó mit csinál, ha nem szív? Szopómozdulatot utánoz?

2011. febr. 3. 21:45
 12/17 krisztivan ***** válasza:
kisfiam 5 napos kora óta cici+tápszer(cumisüvegből).Nem volt sose baj.Egy hónapja kanalazunk szilárdat és elkezdte elutasítani a cumisüveget.Hát ilyen is van.Nem tudhatod hogyan fog reagálni.Ja,és most öt hónapos.
2011. febr. 3. 21:53
 13/17 anonim ***** válasza:
71%
21.45-ös gondolatát folytatván: meg amikor kézzel fejtem, akkor is szopó mozdulatot utánoztam, vagy talán "kiszoptam" a babám helyett???? (én pl. kézzel többet tudtam lefejni, mint a mellszívóval - na erről ennyit)
2011. febr. 3. 21:58
 14/17 anonim ***** válasza:
Csak annyit fűznék hozzá, hogy abszolút nem új keletű, már a nagymamám is mondta, hogy ne adjak neki semmit cumisüvegből. Később talán azért nem szeretik sokan a vizet abból adni, mert akkor külön macera a pohárra szoktatni, de az enyém nem fogadja el máshogy, csak cumisüvegből. 9 hónapos, már nem zavarhat be. :)
2011. febr. 3. 22:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam szopizott ügyesen, de már pár naposan is pótolni kellett neki- tehát cumisüvegből is ivott- de a szopit sem felejtette el ettől- még két évesen is cumisüvegből itta az esti tejet!

Ettől függetlenül tud pohárból inni! Bár 4hósan nem tudott, de ez kit érdekel?

2011. febr. 3. 22:48
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

Erre azt tudom mondani hogy ahány baba, annyi féle tapasztalat. Igaz vannak a "nagykönyves" dolgok, de a babák nem olvassák a nagykönyvet. Ezért van az hogy minden egyes sémát megcáfolnak babák.

Egyébként a mai világban már vannak olyan specló cumisüvegek amelyek a női mell mintájára vannak legyártva és olyan technikával kell szívni őket. Csak erre senki nem gondol......

2011. febr. 3. 22:57
 17/17 anonim ***** válasza:

"És a mellszívó mit csinál, ha nem szív? Szopómozdulatot utánoz?"

Igen, többé-kevésbé.

Szopás közben a baba az ínyével nyomja a bimbóudvart, az alatt a tejöblökben gyűlik össze a tej. Nyomásra (és nem szívásra) a tej a baba szájába csorog. Ugyanilyen elven működik a kézi fejés is, ott sincs ugyebár szívás. A mellszívó is hiába szív, ha tejleadó reflexed nem indul be, akár csurig teli, kőkemény mellet is fejhetsz teljesen eredménytelenül. (Volt már ilyen élményem, amikor dühösen kellett fejnem, és nem jött semmi.)

Nem tudom, a te mellszívód milyen. Az enyém Avent, és amikor megszívja a cicimet, akkor a bimbóudvart körben hozzápréseli a szívóharanghoz. Erre én kézzel rásegítek, masszírozom a cicimet kívülről befelé. És jön a tej. Elég csak egyszer lenyomnom a kart, és sugárban ömlik, néha 60 mili is egyszerre, egy nyomásra, pedig akkor már rég nincs szívóhatás.

2011. febr. 4. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!