Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás 4 és fél hónapos...

Hozzátáplálás 4 és fél hónaposan, ha megállt a súlynövekedés?

Figyelt kérdés

2 hete nem hízik a lányom. Védőnő szerint kezdjem el a hozzátáplálást. Szerintetek?

Amúgy kap anyatejet és tápszert is.

2011. febr. 3. 19:16
1 2
 1/12 Adri baba ***** válasza:
0%

Nyugodtan elkezdheted,én soha nem értettem minek vannak 4 hónapos bébi ételek ha nem lehet adni.???

Én kipróbálnám a helyedbe.

De fokozatosan

2011. febr. 3. 19:18
 2/12 anonim ***** válasza:
a védőnő már csak tudja...
2011. febr. 3. 19:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Nálunk ez volt, 4,5 hónaposan :)

Tejpépet kapott és almár, barackot, fokozatosan bevezetve.

Természetesen sokan lehülyéztek emiatt, nekem pl. védőnőm azt mondta hogy inkább még ne, hanem várjak, egyik rokon szintén hülyének nézett hogy miért nem csak anyatejet adok továbbra is......na ha lesznek ilyenek, velük ne foglakozz, a babád jóllakottsága sokkal fontosabb!!!

Ja, én babám egy hónap alatt hízott kemény 170 grammot, és ekkor ajánlotta gyermekorvos a hozzátápit+tejpépet!

2011. febr. 3. 19:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Elég zavaró, hogy nem hízik. Az ember ilyenkor elkezd aggódni. Akkor lehet, hogy én is elkezdem a hozzátáplálást...

De ha van még tapasztalat, akkor írjatok!

S az eddigi válaszokat köszi!

2011. febr. 3. 20:22
 5/12 anonim ***** válasza:

nálunk ugyanez volt!

addig gyönyörűen hízott, utána alig. a doki szorgalmazta a tejpépet, a védőnő a hozzátáplálást. a babám viszont ugyanolyan kiegyensúlyozott, mosolygós volt, nem úgy nézett ki, mint akinek gondja van.

végül elvittem egy másik gyerekorvoshoz, aki mellete szopi tanácsadó is, ő is kivizsgálta, szerinte is egészséges volt. abban maradtunk, hogy havi min.320g-ot hízzon, ez heti 80. ha ez nincs meg, akkor hozzátáplálást kezdjük, ha ennyi megvan, akkor várunk. bő 5 hós volt, amikor ezt sem érte el, akkor kezdtem mellétáplálni.

fontos volt, hogy tápláló étellel "tömjem" a pocakját, mert az anyatejnél sok gyümölcs-zöldség jóval kisebb kalóriát tartalmaz. a tejpép nem javasolt, mert tehéntejből van. a Sinlac viszont jó megoldás. a doki javasolta még a gesztenyét, sütőtököt, olivaolajat.

ahogy elkezdtem hozzátáplálni, akkor is szoi volt a lényeg, azután etettem napi 1x. utána szépen elkezdett hízni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy a pürének köszönhetően (na jó, a Sinlac biztos hozzásegített, de inkább az, hogy nem stresszeltem tovább.)

nálatok mennyit hízik a babus?

2011. febr. 3. 20:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Babám most 5 és fél hónapos,miután megduplázta a súlyát igen lelassult a hízása,és engem is piszkáltak hogy tápláljam hozzá,de nem nagyon fogadja el a mai napig sem a szilárd kaját és csodák csodája most újra hízásnak indult pedig 90%ban anyatejet kap,a maradék 10% sinlac ill pici zöldségpüré.
2011. febr. 3. 21:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Az utóbbi két hétben nem hízott semmit sem, előtte lévő héten pedig csak 80 grammot. Szóval ezért kezdtem el aggódni...

De akkor talán a Sinlac segíthetne?

S nektek is köszi a választ!

2011. febr. 3. 21:33
 8/12 anonim ***** válasza:
21 19es vagyok,igen,a sinlac jó kalóriadús,ráadásul nem allergizál,kezdetnek jó megoldás lehet.
2011. febr. 3. 21:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanez a helyzet.4 és fél hónapos a lányom, és az elmúlt 3 hétben hízott 160 g-ot, pedig heti 150 g lenne az elvárt ebben a korban.Gondolhatod, hogy éreztem magam!Eleve kisebb súllyal született, és még 4 hónapos sem volt, amikor már megduplázta a súlyát.Mondta a védőnő, hogy ilyenkor, és a 4. hónap betöltése után visszavesznek a hízásból.Na de ennyit?A doki szerint kevés a tejem.Szerintem meg ugyanannyi, csak a pici mozgékony, és egész egyszerűen már nem fedezi az energia igényét.Kaptunk tápszert, ami nem kellett neki, semmilyen formában, még akkor sem, ha éhes volt.Próbáltam szopi előtt, után, üvegből, fecskendőből (kiköpte azonnal), tejjel keverve, magában...5 adagot kevertem be, és ugyanennyi végezte a wc-ben.Sírt a gyerek is , és én is!A védőnő már akkor is a hozzátáplálást javasolta,és mivel valamit ennie kellett a tejen kívül, vettem kecskeméti bébiételt, sütőtök-almásat.Na, ezt cuppogta!Sikongatott, összekente magát, élvezte a kanállal evést.Jólesett neki.Természetesen minden etetéskor szoptatással kezdtem.Hétfőtől szerdáig 140 g-ot hízott! A széklete viszont kiritkult.A szokásos 5-6 helyett van 1-2.Mostanában csak délben kap bébiételt, mert nem akarom agyon tömni.A védőnő még a vaníliás tejpépet javasolta, mert az is tápláló, mint a tápszer.A picim a folyékony dolgokat csak tejben fogadja el.A tápszertől üvöltött, még a száját is összeszorította.Sok sikert!
2011. febr. 4. 07:30
 10/12 anonim ***** válasza:

20:38-as vagyok.

nálunk volt olyan 10 níp, amikor nemhogy nem hízott, hanem fogyott 40g-ot. havi hízást nézz, ha 320 alatt van, akkor talán célszerű elkezdeni a Sinlacot. de nem szopi helyett, hanem utána.

bár én ha újra ott lennék, akkor megpróbálnék nem stresszelni a dolgon, és kivárnám a 6 hónapot, addig gyakrabban szoptatnám.

2011. febr. 4. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!