Hozzátáplálás 4 és fél hónaposan, ha megállt a súlynövekedés?
2 hete nem hízik a lányom. Védőnő szerint kezdjem el a hozzátáplálást. Szerintetek?
Amúgy kap anyatejet és tápszert is.
Nyugodtan elkezdheted,én soha nem értettem minek vannak 4 hónapos bébi ételek ha nem lehet adni.???
Én kipróbálnám a helyedbe.
De fokozatosan
Nálunk ez volt, 4,5 hónaposan :)
Tejpépet kapott és almár, barackot, fokozatosan bevezetve.
Természetesen sokan lehülyéztek emiatt, nekem pl. védőnőm azt mondta hogy inkább még ne, hanem várjak, egyik rokon szintén hülyének nézett hogy miért nem csak anyatejet adok továbbra is......na ha lesznek ilyenek, velük ne foglakozz, a babád jóllakottsága sokkal fontosabb!!!
Ja, én babám egy hónap alatt hízott kemény 170 grammot, és ekkor ajánlotta gyermekorvos a hozzátápit+tejpépet!
Elég zavaró, hogy nem hízik. Az ember ilyenkor elkezd aggódni. Akkor lehet, hogy én is elkezdem a hozzátáplálást...
De ha van még tapasztalat, akkor írjatok!
S az eddigi válaszokat köszi!
nálunk ugyanez volt!
addig gyönyörűen hízott, utána alig. a doki szorgalmazta a tejpépet, a védőnő a hozzátáplálást. a babám viszont ugyanolyan kiegyensúlyozott, mosolygós volt, nem úgy nézett ki, mint akinek gondja van.
végül elvittem egy másik gyerekorvoshoz, aki mellete szopi tanácsadó is, ő is kivizsgálta, szerinte is egészséges volt. abban maradtunk, hogy havi min.320g-ot hízzon, ez heti 80. ha ez nincs meg, akkor hozzátáplálást kezdjük, ha ennyi megvan, akkor várunk. bő 5 hós volt, amikor ezt sem érte el, akkor kezdtem mellétáplálni.
fontos volt, hogy tápláló étellel "tömjem" a pocakját, mert az anyatejnél sok gyümölcs-zöldség jóval kisebb kalóriát tartalmaz. a tejpép nem javasolt, mert tehéntejből van. a Sinlac viszont jó megoldás. a doki javasolta még a gesztenyét, sütőtököt, olivaolajat.
ahogy elkezdtem hozzátáplálni, akkor is szoi volt a lényeg, azután etettem napi 1x. utána szépen elkezdett hízni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy a pürének köszönhetően (na jó, a Sinlac biztos hozzásegített, de inkább az, hogy nem stresszeltem tovább.)
nálatok mennyit hízik a babus?
Az utóbbi két hétben nem hízott semmit sem, előtte lévő héten pedig csak 80 grammot. Szóval ezért kezdtem el aggódni...
De akkor talán a Sinlac segíthetne?
S nektek is köszi a választ!
20:38-as vagyok.
nálunk volt olyan 10 níp, amikor nemhogy nem hízott, hanem fogyott 40g-ot. havi hízást nézz, ha 320 alatt van, akkor talán célszerű elkezdeni a Sinlacot. de nem szopi helyett, hanem utána.
bár én ha újra ott lennék, akkor megpróbálnék nem stresszelni a dolgon, és kivárnám a 6 hónapot, addig gyakrabban szoptatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!