Vásároltatok etetőszéket és utazóágyat? Ha igen ha nem, miért?
etetőszéket fél éves korban vettünk
utazóágyat nem mert nem utaztunk mamánál már amúgy is bútorraktár volt nem kell még egy bútor - ágy - hogy ne lehessen lépni tőle.
az ágy jó döntés etetőszéket még nem vennék várandósan.
Mi eleve utazóágyat vettünk, drágább fajtát. A sok nyitás-csukás, utazás nem látszik rajta.
Rendszeresen járunk ki a telekre, nagyszülőkhöz. És azt akartam, h mindenhol saját ágyában aludjon. Persze itthon van benne egy plusz matrac is.
Etetőszéket is vettünk, amikor 6 hós volt a babám. Nagyon hasznos dolog.
Már 4 éve vannak használatban, második gyerkőc használja és semmi bajuk.
Utazóágyat az anyósom vett, tejlesen felesleges szerintem, ha csak 2-3-szor lesz használatban. Ahol nyaraltunk- bababarát helyen - ott adtak, a másik helyre vittük, de ha nem lett volna, velünk aludt volna a baba.
Etetőszéket 9 hónapos korában vettünk - na ez viszont szerintem egy jó dolog.
Mi 6 hónapos korában vettünk etetőszéket, hipersuper baby design duplatálcás dönthető stb. A gyerkőc még most sem nőtt bele, pedig már 14 hónapos, így eladtuk. Amúgy meg kb 1 hónapra rá vettem a teszveszen ikeás antilop etetőszéket, hogy azt majd tudjuk vinni bárhová ha kell... mai napig azt használjuk itthon is, és ha kell kivesszük a lábait és megy le a kocsiba. Mostmár anyósom is beújított etetőszékkel, úgyhogy már oda sem kell vinni, bár ölben is mindig szépen evett a fiam. Így utólag látom, hogy egyáltalán nem is kellett volna megvenni a hipersuper széket, utazáshoz sem, mert az ölemben is meg tudom etetni.
De ez babafüggő, attól függ, milyen típusú a babád. Láttam olyan fiamkorú kislányt (mikor nyaralni voltunk és nem vittük a széket), akit egyáltalán nem tudott az anyja ölben etetni, mert már ment volna mindenfelé, "nem volt ideje enni"
Utazóágyat mi vettünk, viszonylag hamar, mert rokonokhoz szoktunk járni, attól függetlenül, hogy anyósom szerzett gyerekágyat, oda nem kellett csak párszor, de ott is jó szolgálatot tett, mikor pici volt. (fent a szobánkban volt a normál gyerekágy, nappal meg lent a nappaliban is tudott aludni a fiam, nem kellett felrohangálni)
Rokonokhoz még mindig visszük. Annyi, hogy szerintem abból sem kell az ilyen olyan pelenkázóval, játékhíddal ellátott ágyat megvenni (mi ezt vettük), mert mi csak azt használtuk ki, hogy amíg pici volt, felső szintet lehetett rátenni, így nem kellett hajolgatni, most meg normálisan az alján alszik. A pelenkázója olyan pici, hogy egyszer sem használtuk, mindig van egy hely, ahol be tudod pelenkázni. A játékhidat meg egyszer nem tettük rá...
Az utazóágy akkor is jó célt szolgál, ha pl. strandra mentek, vagy horgászni, vagy egyéb ilyen szabadtéri piknikre, mégsem a babakocsiba kell aludnia a gyerkőcnek, mellesleg meg gyerekőrzőnek is jó. (mi még így nem voltunk, de ismerősökkel igen, akik hozták az ágyat horgászni :o))
Szóval szerintem az ágy érdemes, ha sokat utaztok, az etetőszék meg.... éttermekben általában van, de van, hogy nektek is kényelmesebb megoldás (pl. együtt tudtok enni a gyerkőccel, nem kell valakit lekötni, hogy foglalkozzon vele.
Igen, van mind a kettő. Az etetőszék szerintem nélkülözhetetlen, ha lehet ilyet mondani. Szerintem fontos, hogy egy gyerek már a kezdetektől megtanulja, hogy enni bizony az asztalnál kell.
Utazó ágyunk is van. Mi ugyan ezt nem konkrétan az utazások miatt vettük, hanem járóka helyett. Az a jó benne, hogy oldalt cipzáros, és így még most is használja kis kuckóként a fiam. Viszonylag masszívabb aljút vettünk, hogy amikor felállt és járni tanult, stabil talaj legyen úgymond a lába alatt. Nekünk járókaként is szuperül funkcionált, semmi problémánk vele. És hát igen, utazásnál is jól jött, kis helyet foglal, egy sporttáska méretűre össze lehet csukni egy pillanat alatt.
Sima mezei etetőszékünk van. Kisasztal kisszékkel. Az a fa amit egymásra lehet tenni. Régebben úgy használtuk, most meg hogy önállóan eszik szét van szedve neki. Tud rajta enni, rajzolni stb. Nagyon szereti.
Utazóágy nincs. Menni nem mentünk még sehova, bár ha mennék csak bababarát helyre, ahol ezeket biztosítják. Anélkül is kell vinni a fél házat a gyereknek. A nagyszülőknél az én egykor volt kiságyam van. Apukám felújította, kapott bele új matracot és kész. Sokat van ott, már 6 hetesen a nagyszülőknél aludt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!