Mit csináltok, hogy ne menjenek tönkre a kemény lapos könyvek?
Már megírtad Te is. Ragasztás...
Ez annyira gyerekfüggő. Nagyobbik lányom irtó óvatosan bánt a könyvekkel, a pici meg gyakran elejti, ledobja, gyűri a lapokat. Lelkesen olvas ő is, én inkább hagyom... (Persze szólok neki mindig, de ezt még nem várom el tőle, 17 hónapos)
Igen, ragasztás.
Nálunk is ez van. Sőt van egy mondókás képeskönyve, ami nem keménylapú, azt is nagyon szereti, óvatosan is lapozgatja, de persze néha szakad, is, és mivel ez a kedvenc könyve, sokszor van néha, így már azt is a cellux tartja össze. Gondoltam, hogy megveszem neki mégegyszer, de aztán gondolom, hogy úgyis lesz annyi könyve későbbre, már most is van, hogy nem ez fog hiányozni. Így marad a szakadás.
A leporellok meg hát... minden ünnepen, van hogy csak úgy is szokott kapni. Abból sosem elég, a bookline-on 500-600 ft-ért szoktam venni őket.
Attól mert ragasztva van, ugyanúgy látszanak a képek és ez a lényeg....
Nem olyan régen mérgelődtünk pont ezen a barátnőmmel. Nem értjük, miért nem csinálnak varrott könyveket a gyerekeknek ugyanúgy, mint mikor mi voltunk gyerekek. Lehet, hogy 2-300 forinttal többe kerülne, de ilyen árak mellett, már mindegy lenne!
Én is celluxszal oldom meg a dolgot egyébként. Vettem ezt a vastagabb fajtát és függőlegesen és vízszintesen is ragasztok.
És az a legbosszantóbb, hogy a kisfiam nem is vadul lapozgatja, mégis szétszakadt már szinte minden lapozósa vagy lejött a ragasztott oldal a kemény tábláról.
Nem újonnan veszed :)
Anno én vettem vagy 6-7 db-ot használtan a teszről. Letisztogattam, de szépek voltak. Azt kapta kézhez. Mondanom sem kell, hogy mind selejtre ment, lapokra. De nem sajnáltam.
Most már szépen lapozgat, így megkapja az újakat is, sőt most már sima lapos mesekönyveket is szépen elnézeget gyűrődés, tépés nélkül. A nagyon drága Benedek Elek Nagy Mesekönyvek még szülői felügyelet alatt vannak :)
Mondjuk mi már nagyon korán talán túl korán is adtunk kezébe könyveket. Szereti is nagyon :) de mi is szeretünk olvasni, kész könyvtár van itthon. Már a babának is többszáz könyve van és nem csak kifejezetten kicsiknek való.
19 hónapos a babucim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!