Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mostanában sok kérdésben...

Mostanában sok kérdésben olvasom a kifejezést, hogy kötődő nevelés. Mi is ez?

Figyelt kérdés
Általában azoktól, akik hosszú ideig szoptatnak, de aki mondjuk tápszert ad a babának, az nem is nevelheti így? Mit gondoltok erről, mi is ez a nevelési elv?
2011. febr. 3. 14:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, az apával is kialakul a kötődés, de máshogyan. Az anyával van a gyerek szinte egész nap, ő az, aki mindig mellette van. Gondolom, átlag családoknál ez így van. Persze, az apa is meg tudja nyugtatni, de nézzünk csak egy kisgyereket, aki elesik... Ha már tud beszélni, kihez szalad, hogy megvigasztalja? általában az anyához... Igazad van, az apával is nagyon jókat lehet játszani, kacagni, meg minden, de azért a mi társadalmunkban még az anya az, aki otthon van a gyerekkel és kivétel, ha az apa marad vele, amíg az anya dolgozik. ezért indulnak ki általában az anya-gyerek kapcsolatból a kötődő nevelés támogatói. hogy ki tudja megvigasztalni a síró babát? Ne egy különálló akarja eldönteni...
2011. febr. 3. 17:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kötődés nem csak az anyával alakulhat ki. Persze hozzá kötődik a gyerek legjobban, de ideális esetben a csecsemő legalább 5-6 személyhez képes szorosan kötődni (és pl vele ellenni az anya távollétében): apa, testvér, nagyszülő, keresztszülő, hogy pár példát mondjak.

Egy jó link: [link] A szerző szintén édesanya, emellett diplomás pszichológus, és jelenleg doktoranduszként a kötődés alvásélettani vonatkozásait kutatja.

2011. febr. 3. 17:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Nem mernék ilyenre beiratkozni, pont ezért, mert nem fogadják el, ha valakinek nem megy a szoptatás bármilyen okból."

Ugyan miért ne fogadnák el? Ne ítéld el, kérlek, a hordozókendős anyukákat, és ne általánosíts. Sokan közülük - pl én - szintén nem tudnak szoptatni, akármilyen okból. Na és? Nem azért nem ment, mert a cicimet féltettem és meg se próbáltam. A kendőzés nem egyenlő a szoptatással, és nem néznek ki maguk közül csak azért, mert neked nem sikerült. Annak a doktornőnek se sikerült, akinek a könyvét belinkeltem... Pedig nem is egy kendője van. :-)))

2011. febr. 3. 19:22
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Ez egy új megfogalmazás.

Én egyik gyerekemet sem tudtam szoptatni, mert nem volt tejem, elejétől fogva tápszeresek voltak.

A nagyot nem, de a picit olykor olykor hordoztam, hol kendőben, hol Meitaiban. És volt, hogy sírni hagytam, igen, amikor tudtam, miért sír. Sosem agyusbabusgattam egyiket sem, nem lógtam folyton a "fenekükben", hagytam nekik saját életteret is. Ettől függetlenül mindegyik kiegyensúlyozott, boldog gyerek, akik hozzám kötődnek.

Sok helyen megfordultunk, és kaptam a "megjegyzéseket", hogy igen, látszik hogy csak anya létezik a számukra...

2011. febr. 3. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!