Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Enyhe reflux válthat ki...

Enyhe reflux válthat ki köhögést babáknál?

Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt már refluxom, sőt az egész terhesség alatt a gyomorsav a torkomat marta, mejd megfulladtam néha a köhögéstől, mert irritálta a torkomat. Csak ebből kiindulva a babák sem működhetnek sokkal másképp.
2011. febr. 3. 10:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Orvosolható ez valamivel? Azon kívül, hogy döntöm pl. a kiságyát.

2011. febr. 3. 10:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen!

A második kérdésedre a válasz: orvosnak kell felállítani a diagnózist és a gyógyításról gondoskodni. A bukás nem egyenlő a reluxszal, de még az enyhével sem! Inkább orvos!

2011. febr. 3. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Hogy valóban refluxa van a babának, jobb, ha orvos állapítja meg. Ha arról van szó, kapható ilyen sűrítőszer (Nutrilon), amit belekeverhetsz a tápszerbe vagy a szopizás előtt kell a babának adni. Orvos írja fel!
2011. febr. 3. 10:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen kell az orvosi diagnózis.

Egyik babám extrém bukós volt, de nem volt refluxos (UH-val vizsgálják ezt elvileg 6 hetesen, megnézik a gyomorszájat), így nem foglalkoztunk vele, kb. egy éves korára múlt el teljesen.

2011. febr. 3. 10:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Nutrilonról már hallottam, nem vényköteles. Doki is említette.

Bekeverés után egyből be kell adni, vagy a sűrűsödését meg kell várni. Csak mert mi még alig eszünk valamit, azt is szinte folyósan.

2011. febr. 3. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:
30 ml vízbe kell egy adagolókanálnyi. Bekevered és kb. 10 perc alatt besűrűsödik. Ebből 2-3 kiskanálnyit kell a babának adni és utána ehet.
2011. febr. 3. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!