Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen lepedőt használjak...

Milyen lepedőt használjak majd az újszülött kisfiamnál?

Figyelt kérdés

Sziasztok Anyukák! :)

Van egy gumis (matracra húzható) gumilepedőnk + ugyancsak matracra húzható pamut lepedőnk - gondoltam együtt használom a kettőt, de többen azt mondják, hogy nagyon alá fog izzadni a baba. Aki csak pamutlepedőt használt, hogyan oldotta meg a "pisikifolyós" problémákat?

Nagyon tapasztalatlan vagyok... :(

Üdv: 35 hetes kismama

2011. febr. 2. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem eleinte inkább a bukások miatt hasznos a gumilepedő. Nálunk az 1 év alatt, a pisi miatt még nem is kellett, ami melléfolyt, az annyira kevés volt, csak a ruhácskája lett olyan, nem áztatta el a lepedőt. Mi olyan gumilepedőt vettünk, hogy pamut az egyik oldala, talán ezen nem izzad meg annyira.
2011. febr. 2. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Én olyan lepedőt vettem, aminek a hátulja vízhatlan anyagból van, de légáteresztős. Elefáni bababoltokban biztosan lehet kapni, bár mi Tatabányán szereztünk be egy kis bababoltban.
2011. febr. 2. 23:00
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
A mostani pelenkákból már nem jellemző, hogy kifolyjon a pisi. Mindig tedd tisztába, mielőtt lefekteted, akkor nem lesz baj. A gumilepedő tényleg kényelmetlen a babának. Próbálj egyszer saját magad aludni rajta, utána meg sem fordul majd a fejedben, hogy betedd a gyereked alá!
2011. febr. 2. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:

nem használnék gumis lepedőt, mert nem szellőzik.

Mindig pamut lepedőnk volt, és soha nem pisilt ki éjszaka a baba.

2011. febr. 2. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt nem irtad,hogy kókuszmatracot használsz-e majd,mert arra nem ajánlott gumilepedőt tenni.

Én amugy csak pamutot használtam,de nem is volt pisikifolyás max.1-2x,a büfi miatt meg én párnahuzatot vagy pelenkát tettem a feje alá.A párnahuzat annyiból jobb,h nagyobb és a matrac alá tudom hajtani a széleit igy tuti nem tekeri össze maga alatt.

2011. febr. 2. 23:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Második vagyok, ez az a lepedő, ami nekünk van: [link]
2011. febr. 2. 23:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyszerű, gumis szélű pamutlepedőt használtunk, sose folyt ki a pisi a pelusból.
2011. febr. 2. 23:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Kókuszmatrac+légáteresztős vízhatlan lepedő+pamutlepedő. Mi így használtuk, és használjuk a mai napig is. Nem izzadt bele a lányom sosem. Pár hónapos koráig a pisi nem okozott gondot, mert nem folyt ki sosem, viszont nagyon bukós volt, ami átáztatta volna a pamutlepedőt a matracig. Már elmúlt egy éves, régóta nem bukik, viszont éjszaka előfordul, hogy kifolyik a pisi, akármilyen pelenkát használok is (Pampers-t vagy Libero-t használunk különben).

Engem anno próbáltak lebeszélni az vízhatlan lepedőről, mondván, hogy majd beleizzad a baba, de egyet vettem, hogy inkább legyen, max. nem használjuk majd, és így utólag azt kell hogy mondjam, hogy bevált nagyon, nem bántam meg, sőőőőt! Egyszerűbb a lepedőt bedobni a mosógépbe, mint a kókuszmatracot sikálni, ha bármiféle bukós vagy pisibaleset van....

2011. febr. 3. 01:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tanulságos tapasztalatok!
2011. febr. 3. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!