Akinek 8-9 hónapos a babája lerná egy napját és hogy hogyan alszik el este?
Ébredés reggel nyolc-kilenc között. Tízkor reggeli (főzelék vagy gyümölcs), utána rövid alvás. 12-13 óra körül ebéd (főzelék+szopi), utána játék, utána hosszabb alvás. Ébredés után játék, este 6 körül főzelék vagy gyümölcs, eetleg tejpép. Napi séta igény szerint, mikor hogy, nincs szabott időpontja.
Fél nyolckor fürdés, szopi, alvás. Már a szopi alatt bealszik, csak le kell tennem az ágyba. Éjjel és hajnalban szopi.
Szia.
Nálunk igy alakulnak a napok.Reggel fél 8-8 kel anyatejet kap(sajnos kisfiam nem szopizott igy fejem neki).Átöltöztetem utána játszik egy kicsit kb 1 órát van amikor vissza alszik kb fél órát.10-fél 11-kor tízórai valamilyen gyümölcs.Felöltözünk megyünk sétálni boltba stb...mindig az időtöl függ mennyi idöre.Fél 2 körül ebéd ami fözelék szokott lenni utána van amikor kap egy babakekszet(olyan aranyoa ahogyan majszolgatja:)).Ebéd után jön egy intenzív pörgés de álltalában azért egy fél- 1 órás alvás szokott lenni van amikor ez kimarad vagyis uzsi után alszik.Uzsonnára anyatejet vagy anyatejbepapitvagy rizst kap.Fürdés 7-fél 8 között aztán anyatej.Eddig simán leraktam aludni és reggelig aludt.kb 2 hete van egy kis nyüglödés az esti alvás körül,többször felébred éjjelente.Kap egy kis vizet és álltalában alszik is tovább.De ha jól gondolom egy ujjabb fogacska okozza a mostan nyugtalanabb alvást.Nekünk igy alakul egy napunk.
És nektek kedves kérdező??
Szia, mi8,5 hónaposak vagyunk,így néz ki a napunk:
hajnal 4 : cici
fél 8 -8 között kel, akkor cici
MAjd én reggelizek akkor ő is kap pár katona vajas kenyeret, imádja.
ilyenkor megyünk sétálni, ekkor alszik kb 30 percet, de ha itthon maradunk, akkor 1 órát is szundizik
11: gyümölcs, ami éppen van itthon, babakeksz, vagy zabpehely
13: ebéd, főzelék
itt van egy nagyobb alvás, ami 3 héttel ezelőttig 2,5 óra volt, de most csak 1 . 1,5 óra
16:gyümölcs, vagy maradék főzi, babakeksz, vagy zabpehely
18:30: tejpép
19: fürdés
cici, és bealszik a cicin
mióta rohamosan elkezdett fejlődni a mozgás, 1 hónap alatt stabilan elkezdett ülni majd pár napra rá felállt, majd elkezdett mászni, azóta ha le akarom tenni aludni, egyből feláll, és ezért el kell ringatnom, ez kb 3 perc, és alszik is. Multkor hamar tettem le, de már aludt, de nem mélyen, és ahogy letettem egyből felült, de úgy hogy a szeme csukva volt. Remélem nem szokik rá a ringatásra. Éjszaka ha nem jön éppen fogunk, 3 hét alatt ma jött ki a 3. fog, akkor nyugodtan alszik. Mostanság sokat sírdogál éjjel, meg napközben is nyugtalanabbul alszik.
MAjd csak túl leszünk ezen !
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors és részletes válaszokat!!!:)
Nálunk így néz ki egy nap mostanság, mert nagyon benne vagyunk a fogzásba és egy kicsit átalakult a napirendünk.
fél7-7körül kel,akkor tápszert kap utána játék kb. 2órát bír fent lenni,utána alszik 1-1.5 órát.Aztán kap egy kis gyümit,játék. Ebéd általában 12-fél1 körül van főzelék,utána már szinte azonnal alszik, vagy kicsi játék aztán alvás 1órát.3-4körül tápszer,játék.ilyenkor még alszik kb.1órát.6körül túrós,vagy joghurtos gyümi,vagy kekeszes gyümi, éppen ami.fél8körül fürdés,tápszer és kb fél10-10körül alvás,ha mindne jól megy 2xkel fel, tea és visszaalszik.Van amikor teljes káosz az éjszaka és azt sem tudom fiú vagyok-e vagy lány...:)Nagyjából így néz ki.Én semmihez nem ragaszkodom görcsösen, figyelem a jelzéseit.Ő a babakocsis sétát utálja, ezért vagy csavargunk autóval,amikor apa itthon van, vagy levegőzünk a kertben vagy erkélyen.Nem szereti a tejpépet,grízt.Rengeteget iszik,teát/ vizet.Néha(időszakonként) kicsit bizonytalan vagyok, hogy mindent jól csinálok-e, ezért szoktam itt olvasgatni, vagy kérdezni.Most elég dilemmám,hogy a darabosabb ételeket mennyire intenzíven adjam, meghogy mennyire szabad már bőviteni az eddigi "egyhangú" ételeket.
De ahogy annyiszor olvastam már , hogy a gyereknevelésben egy biztos a változás és ez tökéletesen igaz...:)
Lányom kilenc hónapos,most így néz ki egy napunk kb.:
reggel 6-kor kel,akkor cicire rakom,úgy alszunk olyan 9-ig,aztán kb.120 ml tápi,utána játszik kb.1,5-2 órát,addig én pakolok,ágyazok,kávézok stb.,vagy feldobom a kaját...aztán újból kicsit cicizik,aztán olyan délben 180 ml főzeléket kap husival,utána lemegyünk sétálni,vásárolni,addig alszik,olyan 1,5 2 órát.....uzána kicsit játszik,aztán három körül kap gyümit piskótával,vagy gabonapéppel,ez is olyan 180 ml...utána játszunk,aztán olyan öt körül cicin alszik egy órát,utána kap hat körül tejpépet,180 ml ,aztán fürdés,jön a nyűglődés,meg szintén játszunk...este kilenc körül vacsira kap 120-140 ml tápi és 10 körül alszik el cicin...Szopik még,de kevés a tejem,csak reggel van benne több:)Mert most így visszaolvasva olyan,mintha mindig etetném....de három óránként eszik,egy nap ötször...persze közbe becsúszik egy kis kölesgolyó,babapiskóta,kuki....vagy narancs,mandarin,amit együtt eszünk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!