Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy ilyen nehezen...

Normális, hogy ilyen nehezen indul be a hozzátáplálás? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kisfiam 7 hónapos az idényjellegű gyümiket megeszi, de úgy ha banán is van benne. Elkezdtem neki adni a sütőtököt, krumplit, répát, csirkét, cukkinit, brokkolit - az a baj hogy minden variáció esetében kell banánt is beletenni hogy megegye vagy valami édesebb gyümit (almát, őszibarackot - ez utóbbit üvegesként veszem) Az a baj, hogy pár napja viszont egyáltalán nem vagy csak alig akar enni főzeléket...

Hagyjam az egész főzelékes dolgot vagy próbálkozzak, ha próbálkozzak akkor csak napi 1* vagy próbáljam meg később is egy napon belül?

2011. febr. 2. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam nagyon nehezen fogadott el bármit is az anyatejen kívül.

Szüneteltesd aznap, aztán később próbáld újra. Nekünk ez vált be...

2011. febr. 2. 11:27
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Fűszerezd rendesen a főzelékeket és habard vagy rántsd be. Akkor megfogja enni.De már adhatsz neki a ti ételetekből is.
2011. febr. 2. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:
anyatejes? nálunk is nagyon nehezen indult. majd szépen fokozatosan elfogadja, ne aggódj. nekem sem ette meg a sütőtököt ennyi idősen (kétségbe voltam esve, hogy akkor mit fog elfogadni), most meg falja, annyira imádja. nem kell erőltetni, tudják a babák, hogy mi a jó nekik. szerintem alkalmazkodj az ő igényeihez, s ne idegeskedj változni fog majd! :) nekem azt mondta a védőnő, hogy az anyatejes babád sokkal nehezebben fogadják el az új táplálékot. nálunk ez teljesen beigazolódott.
2011. febr. 2. 11:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Anyatejes?

Adj a kezébe falatokat, egy brokkolirózsát, ujjnyi darab félig főtt sárgarépát, negyed kivit, szelet almát, uborkát, ilyesmit. Úgy sokkal izgalmasabb az evés, de ne sürgesd, és ne várd, hogy sokat fog megenni belőle. Majd ha eljött az ideje.

Az enyém 8 hós múlt, komoly mennyiséget nem eszik, inkább kóstolgat, de azt akár háromszor naponta.

2011. febr. 2. 12:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen anyatejes. napi 6-7* szopizik.
2011. febr. 2. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

a kislányom (szintén anyatejes) kb. 1 éves koráig csak gyümölcsöt volt hajlandó enni, abból is csak banán, barack meg szilva. néha egy kis kenyeret meg reszelt sajtot. azon kívül semmit. 1 éves korában elkezdett szépen eszegetni. most már mindent megeszik, etetni sem kell (2 éves múlt). amúgy pont akkor jött ki egyszerre 8 foga, addig csak 4 volt.

szóval nyugi, majd alakul .

2011. febr. 2. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!