Mennyi tejet (tejitalt) "kell" innia egy 1 évesnek?
Figyelt kérdés
eddig szopcsis baba volt,nem tudom,hogy mennyit evett a ciciből,igény szerint szopcsizott.1 hete átáltunk a tejitalra(nestle)reggel és este(tehát szopcsi helyett)azt írja rajta,hogy 180ml=6 kanál,napi egyszer.tegnap este nem volt neki elég a 200ml,még kért,és én adtam neki még 100ml,így nyugodott meg.mennyit isznak tápszerből a babák?vagy csak annyit adjak?mindent eszik mellette.
2011. febr. 2. 05:49
1/8 anonim válasza:
Adj neki rendes tejet,amennyit megiszik. A babák tudják,hogy mennyire van szükségük.
2011. febr. 2. 06:16
2/8 anonim válasza:
Off!
De miért álltál le a szoptatással? Az én kisfiam is most lesz 1 éves, de fel nem merül bennem, hogy abbahagyjam a szoptatást.
2011. febr. 2. 06:34
3/8 A kérdező kommentje:
sajnos tüdőgyulladást kaptam,és kaptam egy erős gyógyszert,amire azt mondták,hogy ne szedjem szoptatás alatt....én meg beszedtem-mivel már csak reggel este szopizott,gondoltam nem ártok.aztán nem múlt el a hátfájás,zörej is volt,így kiírtak még egy adag gyógyszert,DE a gyógyszertárba felhívták a figyelmemet,hogy szoptatás alatt NE mert olyan összetevő van benne,ami a kisgyerekek porc növekedését gátolja....így megijedve azonnal abbahagytam a szoptatást...SAJNOS!!!!mert még én sem akartam...most így emiatt lelkileg kivagyok...lehet,h sokan elítélnek ezért,de nekem még jó lett volna a szoptatás,és a lányomnak is.ennek ellenére könnyen ment az elválás.
2011. febr. 2. 06:49
4/8 anonim válasza:
Hogy mennyit kell? Igazából egy éves korig mondják a szakemberek, hogy napi fél liter tej alapú táplálékra szükség van. Hogy ez után az időszak után ez mennyi... passz.
Kisfiam 16 hónapos, reggel-este Bebivita tejitalt kap (Müllerben veszem, 1090 Ft, ennek más az adagolása: 160 vízhez 3 kanál, 210 vízhez 4 kanál). Este másfél-két decit, reggel szintén másfél-két decit iszik meg belőle. Emellett természetesen eszik joghurtokat, túrót, sajtokat.
2011. febr. 2. 07:12
5/8 anonim válasza:
Az én babám reggel olyan 100-200 között iszik, este viszont a 300 ml-t mindig.
2011. febr. 2. 08:51
6/8 anonim válasza:
Kislányom 1 éves korában kb. 1,5-2 deci között ivott meg reggel, és úgy max. 1,5 decit este. Most 2 éves, reggel és este is 2,5-2,5 decit iszik standard módon.
2011. febr. 2. 09:23
7/8 anonim válasza:
1 éves kislányom reggel 180, este 230 ml-t iszik szintén nestléből.
2011. febr. 2. 09:46
8/8 anonim válasza:
Bocs,OFF!
De jo nektek! Az en 1 evesem nem fogadja el a tejitalt sem. Igaz,tudom meg szoptatni, de nem tudom mi lesz, ha nem lesz, vagy csokken a tejem.Az is zavar,hogy nem is tudom,hogy igy mennyit iszik. Lefekves elott es hajnali 4-5 korul szopizik mar csak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!